Žitnjak: Ove sezone prioritet je HNL

Posljednjih dana često se srećemo s pitanjem onih najzagriženijih navijača: "Što ima novo"? Jasno, pitanje se odnosi na zbivanja u Gradskom vrtu. Odgovor. Najčešće ništa. U osječkom prvoligašu ovih se tjedana uglavnom sve radi u nekakvoj ilegali.

Posljednjih dana često se srećemo s pitanjem onih najzagriženijih navijača: “Što ima novo“? Jasno, pitanje se odnosi na zbivanja u Gradskom vrtu. Odgovor. Najčešće ništa. U osječkom prvoligašu ovih se tjedana uglavnom sve radi u nekakvoj ilegali. Ne zato što je to nekakav novi klupski smjer već zbog prirode problema koji se rješavaju. Klupsko čelništvo posve se posvetilo deblokadi računa, a stručni rukovodeći kadar zasad je rasut poput rakove djece.

Trener Stanko Mršić nacrte za novu sezonu pravi u krugu obitelji u Zadru, sportski direktor Miroslav Žitnjak je s U-19 reprezentacijom koja se bori za plasman na Europsko prvenstvo. Sve to otežava komunikaciju i dolazak do relevatnih inofrmacija. Bože moj, takvo je vrijeme, ali to ne znači da se tapka u mjestu.

Ni slučajno. Događa se dosta toga, ali još uvijek nema dovoljno čvrstih temelja da bismo to objavili. Pregovora ima u oba smjera, dakle i oko odlazaka i oko dolazaka, kaže Miroslav Žitnjak, sportski direktor NK Osijek.

Jasno, mogući dolasci su usko vezani uz odlaske jer nema smisla dovlačiti nove igrače, dok se tako puno duguje postojećem kadru.

Ako se mene pita, ni ne trebaju nam nekakva pojačanja. Imamo dovoljno igračkih resursa u školi nogometa da možemo pokriti eventualne odlaske igrača, kaže Žitnjak.

To je točno, ali ostat će pitanje kako zadovoljiti rezultatske apetite. Osijekovi navijači mrze prosječnost, a ponovni oslonac na mlade igrače ne nudi više od toga. NK Osijek je, praktički, upravo završio jedan takav ciklus u kojem su stasavali Šorša, Jugović, Miličević, Knežević i drugi. Rezultatski dosezi nisu baš bili za pamćenje. HNL će sljedeće sezone biti i te kako “opasna cesta“. Liga se ponovno skraćuje, ispast će tri kluba, a tijekom ljeta će se mnogi konsolidirati. U Gradskom vrtu se prema tom problemu moraju odnositi krajnje ozbiljno. Uz potrebnu financijsku konsolidaciju jednostavno moraju formirati momčad koja će biti konkurentna. To neće biti nimalo lak posao, a sigurno je da europski nastupi na koje se čekalo tolike godine neće baš pomoći na tom putu.

U sljedećoj sezoni HNL je naš prioritet. Svjesni smo svih zamki koje nas očekuju u ligaškom natjecanju. Ako gledamo iz tog kuta, Europa će nam remetiti redovne pripreme. Međutim, upravo zbog tih razloga su igrači dobili naputke da se na pripreme moraju javiti dobre tjelesne spreme jer nećemo imati mogućnost raditi na tom segmentu kao ranije. Ograničeni smo vremenski i pripreme ćemo morati malo skratiti, kaže Žitnjak.

Ne treba dvojiti da će Stanko Mršić znati uskladiti sve te stvari jer već ima dovoljno europskih iskustava. Jedino je pitanje kakvu će momčad dobiti. Hoće li se ona temeljiti na osječkom mladosti ili će ipak biti ojačana ponekim iskusnijim igračem. Lešković, Vrgoč, Pušić, Petrović sve su to dečki koji obećavaju, ali trebat će pomoć iskusnijih igrača koji su, u ovom trenutku, u Gradskom vrtu ozbiljno “ugrožena vrsta“…

[blockquote]Šorša zanimljiv Hajduku

Vezni igrač Osijeka Tomislav Šorša, koji je od navijačke skupine Kohorta dobio priznanje za najboljeg igrača u minuloj sezoni kluba iz Gradskog vrta, zanimljiv je Hajduku. Šorša je ugovorom vezan uz osječkog prvoligaša, no na Poljudu vjeruju da bi mogli naći zajednički jezik s čelnicima Osijeka kako bi Šorša postao novi igrač bijelih. Predsjednik Osijeka Zdravko Josić “na prvu” je reagirao da je spreman za razgovore, ali…

Spremni smo sa svima razgovarati, ali mislim kako Hajduk ne može parirati ponudama koje već imamo za Šoršu iz nekoliko inozemnih klubova.

Navodno odšteta prelazi 500 tisuća eura. Imao je predsjednik Osijeka još jednu poruku ljudima na Poljudu.

Varaju se u Hajduku ako misle da će lakše privoljeti Šoršu na dolazak zbog činjenice da mu dugujemo novac. Mi ćemo to sigurno riješiti pa sigurno Hajduku nećemo spuštati cijenu, kazao je Josić.[/blockquote]

Tekst: T.B./D.Kl. (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari