Dovode napadače iz Gradskog vrta, Anton Maglica sljedeća meta?

Šuker, Cvitanović, Vlaović... Dinamo je uvijek cijenio osječke igrače, a pogotovo napadače. Pisali smo nedavno kako gotovo nema Dinamove momčadi u zadnjih 20 godina koja u svojim redovima nije imala barem jednog igrača koji je poniknuo u Osijeku.

Šuker, Cvitanović, Vlaović Dinamo je uvijek cijenio osječke igrače, a pogotovo napadače. Pisali smo nedavno kako gotovo nema Dinamove momčadi u zadnjih 20 godina koja u svojim redovima nije imala barem jednog igrača koji je poniknuo u Osijeku.

U današnjoj svlačionici je to Domagoj Vida, no, nije nemoguće da uskoro Modri dobiju još jednog igrača iz Gradskog vrta. Iako se o njemu još ne govori u kontekstu transfera, sve se češće može čuti kako je  ‘Anton Maglica vrlo zanimljiv igrač‘. O momku se svi izražavaju u superlativima, definitivno, o njemu se u Dinamu pričalo i priča se. Pitanje je ipak hoće li Modri krenuti u akciju, hoće li dvadesetogodišnjeg napadača i pokušati dovesti u svlačionicu pod jugom.

Gledamo neke igrače iz HNL-a, ali ne mogu otkriti još ništa – kazao je nedavno Ante Čačić, ne želeći se izjašnjavati.

Međutim, mnogi s kojima smo pričali u zadnje vrijeme ukazali su nam na Maglicu kao na igrača koji bi Dinamu mogao biti od koristi. Osječani su prošloga proljeća bili najteži Dinamov suparnik, namučili su Modre i u prvenstvu i u obje finalne utakmice Kupa, a Anton Maglica bio je jedan od najistaknutijih pojedinaca momčadi iz Gradskog vrta.

[span class=doc]NK Osijek novu sezonu MAXtv Prve lige otvara gostovanjem u Zadru[/span]

Imao je u uzvratu u Maksimiru veliku priliku za 2:2, izborio je i kazneni udarac, međutim, Kelava je imao svoj dan i nije dopustio senzaciju. Da je Maglica zabio i donio Osijeku Kup, tko zna, možda bi sad već bio Dinamov igrač. Ovako, mora ipak proći dodatno ‘promatranje‘. Ipak, zna se da u Dinamu tragaju za napadačima, da svake godine dovedu barem jednog novog. Lani je upravo iz Osijeka došao Dino Špehar, međutim, on je prebačen u juniorsku momčad, veliko je pitanje hoće li i ovoga ljeta na pripreme sa seniorima. No, s Maglicom bi problem mogao biti oko odštete, za njega se navodno zanimaju neki inozemni klubovi, pa je cijena u startu viša.

Iako, Osijek nije u bajnoj financijskoj situaciji, svaki novac koji dođe dobrodošao je, krenu li ozbiljniji pregovori, Dinamo će vjerojatno pronaći način da dovede mladog reprezentivca u Maksimir. Ali sve je u ovom trenutku daleko od realizacije, no, kad se u Maksimiru o nekome počne šuškati, onda obično priča poprimi i ozbiljnije razmjere.

Izvor: sportske.jutarnji.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari