Mihovski iz Poljske: Naprijed i sretno – Hrvatska!

Pozdrav iz Warke, naše simpatične baze i oaze u Poljskoj, gdje je smješten i kamp nogometne reprezentacije. “Vatreni” su upravo u ovom malom gradiću, 50-ak kilometara južno od Warszawe, pronašli svoj mir i tu kuju planove kako proći skupinu i ostvariti rezultatske ciljeve na Europskom prvenstvu.


Po mnogo čemu nas ovaj ambijent, kao i srdačna dobrodošlica svima iz Hrvatske, podsjeća na austrijski Bad Tazmansdorf iz 2008., pa se nadamo da ćemo i ovaj puta dosegnuti barem četvrtfinale kao i prije četiri godine. Iako nas problemi nikako ne zaobilaze… Prvo je otpao Lovren u kojega Bilić puno više vjeruje nego navijački puk, potom smo ostali i bez probojnoga Olića, zatim je iz kombinacija ispao i upotrebljivi Iličević, a onda se na zadnju ložu požalio i Ćorluka. Srećom, ovaj posljednji ipak će biti spreman za nedjeljnu premijeru s Ircima od koje svi skupa puno očekujemo.

Momčad će put Poznanja krenuti u subotu, kao i većina hrvatskih fanova koji se trebaju naoružati ne samo eurima i zlotama, nego i strpljenjem. Avantura preko Budimpešte, Bratislave, Ostrave i Katowica, koju je izabrala većina tifosa, duga je i naporna, što se posebno odnosi na posljednju dionicu, od ulaska u Poljsku, pa sve do odredišta. Ceste su loše, većina ih se obnavlja upravo sada, pa se i “Đurđa” zna izgubiti u svome navigavanju GPS-om i stalno nešto “preračunava”. Neka vas to ne uzbuđuje previše, puno se više koncentrirajte na policiju koja dežura usput i nije baš tolerantna za one koji malo jače stiskaju po gasu. Nadamo se da će nas na Miejski stadionu biti puno kao i obično na velikim natjecanjima i da ćemo nakon tekme imati razloga za slavlje.
U to nas uvjeravaju i naši reprezentativci koji ne skrivaju svoj veliki optimizam.
logo.png

Možda se u zraku ne osjeti onako pozitivno “nabrijana” atmosfera kao prijašnjih godina, ali se uvijek uzdamo u kvalitetu i dojam da smo jači od Irske. A na igračima je da to potvrde dobrom igrom i naravno – pobjedom. Ako nam se želja ispuni, rado ćemo pjesmom i pivom tješiti brojne i vesele Irce koji su već “okupirali” ulice Poznanja. Neka napokon počne… nestrpljivi smo. Naprijed i sretno – Hrvatska!

IZJAVE IGRAČA:

Nikica Jelavić:
{play}https://sib.hr/mp3/nkos/20112012/0806jelavic.mp3{/play}

Ivan Rakitić:
{play}https://sib.hr/mp3/nkos/20112012/0806rakitic.mp3{/play}

Domagoj Vida
{play}https://sib.hr/mp3/nkos/20112012/0806vida.mp3{/play}


TEKST: Mario Mihić

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari