Mihovski iz Poljske: Buffon nas pamti, neka tako i ostane

Na redu su Talijani, a njih je uvijek tako slatko baciti na koljena. I uspjevalo je to Hrvatskoj više puta do sada, tako da se uoči predstojećeg ogleda rado prisjećamo tradicije.

Na redu su Talijani, a njih je uvijek tako slatko baciti na koljena. I uspjevalo je to Hrvatskoj više puta do sada, tako da se uoči predstojećeg ogleda rado prisjećamo tradicije.

Više puta smo ih pobjeđivali, izgubili nismo niti jednom, pa se uzdamo da ćemo i nakon četvrtka nastaviti uspješnu seriju. Neka bude, recimo, kao na Svjetskom prvenstvu 2002. u Japanu, kada smo se jedini puta susreli na velikim natjecanjima i dobili ih u Ibarakiju s 2:1 golovima Olića i Rapaića koji su preokrenuli rezultat u našu korist nakon što je prethodno Vieri zabio za Talijane. Tih aktera nema na EURU u Poljskoj, ali zato dugovječni Buffon, koji je i ovdje uzdanica “Azzura”, zasigurno pamti Hrvate i njihove lekcije. Nadamo se da će mu ovaj puta “zapapriti” Mandžukić, Jelavić ili netko treći, sasvim je svejedno, samo da Hrvatska dođe do druge pobjede, a time i plasmana među osam najboljih.

logo.png

Slaven Bilić

{play}https://sib.hr/mp3/euro2012/1106bilicjosmalooTalijanima.mp3{/play}

Stipe Pletikosa

{play}https://sib.hr/mp3/euro2012/1106pletikosa1.mp3{/play}

Darijo Srna

{play}https://sib.hr/mp3/euro2012/1106srnaoTalijanima.mp3{/play}

Puno je onih koji vjeruju u takav rasplet nakon onoga što smo vidjeli prije nekoliko dana u Poznanju, a sada ćemo na istom stadionu priželjkivati još jedan trijumf. Isprazne su priče da će biti teško, to je ionako svima jasno, međutim, još i teže moglo bi biti protivniku na kojemu je i veći psihološki pritisak jer nije slavio na startu. A to znači da će Italija morati malo više riskirati tražeći pobjedu u ovoj utakmici, a Bilić svakako ima adute koji slobodan prostor na terenu itekako mogu i znaju iskoristiti. Osim toga, naša momčad protiv svakoga može težiti nadigravanju, ne razmišljajući previše tko je s druge strane i s kojim igračima. Ulog je itekako velik, a motiv nemjerljiv, tako da opet jedva čekamo početak. Neka Poznanj ostane sretno mjesto za Hrvate, pa ćemo ga rado posjetiti i nekom novom zgodom, makar kao turisti, nakon svih ovih nogometnih uzbuđenja…

[span class=attention]Hrvatska – Italija na velikom ekranu u Tvrđi[/span]

[span class=attention]Euromanija u Barcelona Pubu i Cadillacu[/span]

[span class=camera]GALERIJA i VIDEO: Navijačko ludilo na ulicama Osijeka[/span]

Iz Poljske: Mario Mihić

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari