NK Osijek: Danas prva prozivka pred izlazak na euroscenu

Nogometaši Osijeka danas završavaju s ljetnom stankom i počinju s pripremama za novu sezonu u kojoj će nakon dugo vremena opet zaigrati službene utakmice u Europi.

 Nogometaši Osijeka danas završavaju s ljetnom stankom i počinju s pripremama za novu sezonu u kojoj će nakon dugo vremena opet zaigrati službene utakmice u Europi.

Uobičajen je izraz “ljetna”, iako ljeto još nije kalendarski počelo, te će upravo početkom najtoplijeg godišnjeg doba “bijelo-plavi” odrađivati i najteži dio priprema – onaj bazični.

Za razliku od prijašnjih godina Osječani će ovaj put ostati u granicama Lijepe Naše, jer je destinacija Sv. Martin na Muri. Tamo će izabranici Stanka Mršića krenuti 20. lipnja, a do tada će uvodni dio odraditi u Gradskom vrtu. Tko će sve otići na desetodnevni boravak u Međimurje, ostaje za vidjeti, jer je situacija oko kadra još uvijek maglovita.

I dalje nema pomaka oko mogućeg produženja suradnje s igračima kojima ugovor ističe ovoga ljeta, a za sada nema ni najava nekog transfera iz Gradskog vrta. Dosta toga moglo bi biti jasnije već u idućih nekoliko dana, u kojima bi Mršić, u dogovoru s predsjednikom Zdravkom Josićem i sportskim direktorom Miroslavom Žitnjakom, trebao kompletirati igračku križaljku za iduću sezonu.

Na današnjoj prozivci u 10 sati očekuju se svi igrači pod ugovorom, dakle i oni kojima ugovorna obveza prestaje 30. lipnja, a to je brojka od 23 imena. Pripremama će se priključiti i nekolicina juniora izlaznog godišta, a na provjeri će biti i desetak nogometaša koji će u ovom kratkom vremenu pokušati zadovoljiti ukus Osijekove struke, te se izboriti za drugi dio priprema. A već se zna da će na njega krenuti 25 igrača, prema već standardnom običaju – 22 igrača i tri vratara.

Za razliku od prijašnjih sezona, “bijelo-plavi” neće imati previše vremena za uigravanje. Naime, izlazak na europsku scenu sa sobom povlači i raniji početak igranja službenih susreta. Novo prvenstvo MAXtv Prve lige počinje 21. srpnja, ali “bijelo-plave” prije toga očekuju i dvoboji u Europskoj ligi. Prva utakmica prvog pretkola već je na rasporedu 5. srpnja, tako da je jasno kako je pred Mršićem i njegovim izabranicima mnogo posla i koji moraju obaviti u kratkom vremenu.

No, vjerujemo kako će to ipak biti slatke brige i za stručni stožer, ali i za same igrače. Europska je stanka za Osijek bila preduga, više od desetljeća, i u ovoj generaciji gotovo da nitko i nije osjetio čar igranja u Europi. Stoga ne treba sumnjati kako će svi u pripreme krenuti maksimalnim žarom, kako bi što spremnije ušli u novu sezonu, te po što duži boravak u Europi.

[important title=Pripreme]14.lipnja – prozivka
20. lipnja – odlazak na bazični dio priprema u Sv. Martin na Muri
25. lipnja – ždrijeb pretkola Europske lige
30.lipnja – povratak u Osijek
5. srpnja – prvi susret 1. pretkola EL
12. srpnja – uzvratni susret 1. pretkola EL
21. srpnja – početak novog prvenstva MAXtv Prve lige[/important]

G. Roguljić (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari