VIDEO: Svlačionica NK Osijeka posvećena – nekoliko odlazak i bez dolazaka

Nogometaši Osijeka krenuli su s pripremama za novu sezonu. Na prvoj prozivci trenera Stanka Mršića vladala je prava mala gužva, jer se pojavilo više od 30 igrača.

Nogometaši Osijeka krenuli su s pripremama za novu sezonu. Na prvoj prozivci trenera Stanka Mršića vladala je prava mala gužva, jer se pojavilo više od 30 igrača.

Bila je tu većina nogometaša koji su bili u kadru prošle sezone, nekolicina juniora, ali i desetak igrača koji su stigli na provjeru, te će se u ovom kratkom vremenu pokušati dokazati i nametnuti Osijekovoj struci.

Već je otprije poznato kako će se na pripreme u Sv. Martin na Muri voditi 25 igrača, tako da će svi oni imati vrlo malo vremena uvjeriti Mršića da su upravo oni sposobni pomoći Osijeku ostvariti zacrtane ciljeve. A oni su poznati – boriti se za mjesta u vrhu hrvatskog nogometa, pokušati reprizirati domet iz Kupa, te u Europi nastojati dogurati što dalje. Potvrdio je to i Mršić, iako je svjestan da neće biti lako.

Pojavilo se mnogo igrača, no do polaska na drugi dio priprema trebamo riješiti i odlučiti na koje ćemo računati u sljedećoj sezoni. Do tada će, nadam se, svoju situaciju riješiti i ovi igrači kojima su ugovori istekli. Na pripreme će ići 25 igrača, eventualno jedan više-manje. Prve nam utakmice u Europi dolaze vrlo rano, te ćemo te susrete uklopiti u ritam priprema i treninga. To ne znači, naravno, da nemamo ambicija u Europi, naprotiv. Pokušat ćemo dogurati što dalje. Razumljivo je da su prioritet ipak domaća natjecanja, cilj nam je biti u vrhu, jer Osijek mora biti pravi suparnik momčadima poput Dinama, Hajduka, Rijeke…

“Bijelo-plavi” će idućih dana imati pravi “udarnički” ritam treninga. Radit će se dva puta dnevno, osim u nedjelju kada će imati slobodan dan, a u sličnom tempu odrađivat će i drugi dio priprema, u Sv. Martinu na Muri, gdje će odigrati i pet pripremnih utakmica.

Očekivanja u novoj sezoni iznio je i kapetan osječkog prvoligaša Ivo Smoje, koji je također među onima koji smatraju kako Osijek mora učiniti dodatni iskorak prema povratku u sam vrh hrvatskog nogometa. Bez obzira na to hoće li u novu sezonu ući bez nekolicine standardnih prvotimaca.

Bitno nam je dobro se spremiti i odraditi te pripreme kako treba. Kao i svakom navijaču Osijeka, želimo u Europi dogurati što dalje, a u prvenstvu se boriti za sam vrh. Lani smo uspjeli stići do Europe kroz Kup, a sada to želimo ostvariti i kroz prvenstvo – rekao je kapetan “bijelo-plavih”.

Osijekov kadar

U novu sezonu krenuli su Zvonimir Mikulić, Branko Vrgoč, Tomislav Šorša, Ivan Aleksić, Marko Lešković, Ivan Miličević, Ivo Smoje, Ivan Ibriks, Hrvoje Kurtović, Domagoj Pušić, Zoran Kvržić, Nikša Petrović, Mislav Leko, Antonio Perošević, Ivan Vargić, Josip Lukačević, Ivan Pavić, Marin Glavaš, Saša Novaković, Borna Žitnjak, Josip Tomašević, Mihael Pongračić, juniori Josip Mišić, Marko Malenica, Antonio Pavić, Marko Dugandžić, Andrej Lukić, Dino Mikanović te desetak prinova, među kojim su od poznatijih imena Matija Mišić i Goran Perak.

Posveta “bijelo-plavima”

Osječani su uoči prvog treninga dobili i dodatnu pomoć koja će im u svakom slučaju dobro doći. Naime, prostorije i igrače posvetio je kapelan crkve sv. Ćirila i Metoda Vjekoslav Lulić. Hoće li im posveta olakšati realizaciju zacrtanih želja, ostaje za vidjeti.

Maglica bolestan

Na prvoj prozivci nije bilo nekolicine igrača koji su prošle sezone bili među stožernim igračima. Anton Maglica izostao je zbog bolesti, dok je Vedran Jugović uz dopuštenje kluba na probi u jednom ukrajinskom prvoligašu. Uz njih, nije ni bilo igrača kojima istječu ugovori: Marka Babića, Srđana Vidakovića, Hrvoja Bubala i Dina Gavrića, koji je na terapiji u Daruvaru.

Tekst: G. Roguljić (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari