Mihovski iz Poljske: Die hard!

Da barem možemo reći kako nam slijedi trenutak istine, ali to će biti punih 90, pa i nešto više minuta, ovaj puta na sjeveru Poljske, u Gdanjsku...

Da barem možemo reći kako nam slijedi trenutak istine, ali to će biti punih 90, pa i nešto više minuta, ovaj puta na sjeveru Poljske, u Gdanjsku…

Posve je nezgodno što upravo sa Španjolcima moramo tražiti put do četvrtfinala, ali od te istine ne možemo pobjeći. Odlučuje utakmica s aktualnim europskim i svjetskim prvacima, vjerojatno najboljom momčadi i na ovom Prvenstvu, iako ni “Furija” nema maksimalan učinak u skupini. Talijani su pokazali da se i protiv njih može, ali je pitanje hoće li nam i bod, koliko god protiv takvog protivnika bio velik, donijeti potpunu sreću i zadovoljstvo. To je ono što nas muči. Jer kako, naime, biti baš toliki optimist i predvidjeti pobjedu nad najvećim favoritom EURA? A jedino u tom slučaju smo sigurni za nastavak natjecanja, svaka druga opcija može značiti oproštaj, ali i ne mora… Možemo proći čak i u slučaju poraza ukoliko Italija ne bi svladala Irsku, a “igra” nam i neriješeno s dva i više postignuta pogotka. Uh, to nam se također čini teško ostvarivim scenarijem, međutim, nada će sigurno iščeznuti – posljednja.

[span class=attention]Poljska je velika Warka – pogled na EURO s navijačke strane[/span]

Kako protiv Španjolske? Da su mnogi prije nas znali odgovor na to pitanje, sigurno bi već negdje i nekako zaustavili tu moćnu nogometnu družinu. Pisati o Iniesti, Xaviju, Fabregasu, Torresu, Ramosu, Piqueu, vrataru Casillasu i ostalim asovima mislim da baš i nema smisla, što ne znači da Srna i društvo ne mogu iznenaditi. Doduše, samo u slučaju da nam reprezentacija odigra na najvišoj razini i to u svim linijama jer drugačije teško možemo do uspjeha. Nemoguće je Španjolcima neutralizirati posjed lopte, ali ih se, uz maksimalan angažman svakog pojedinca i isto takvu koncentraciju može udaljiti od izrazitih prilika. No, nećemo se moći isključivo braniti jer “nula” nam ne znači puno.

[span class=attention]Hrvatska – Italija na velikom ekranu u Tvrđi[/span]

[span class=attention]Euromanija u Barcelona Pubu i Cadillacu[/span]

[span class=camera]GALERIJA i VIDEO: Navijačko ludilo na ulicama Osijeka[/span]
 

Mora se nešto konkretno napraviti i u igri prema naprijed, ne samo iz kontranapada. I tu će nam trebati sreće jer sigurno da ni aktualni prvaci nisu neranjivi. Ipak je sve to puka teorija, a kako će biti na terenu, tek ćemo vidjeti. Osluškujući i vijesti iz Poznanja jer i Talijani ne mogu biti posve sigurni da će Irska pasti bez prave borbe, kada već nerijetko govorimo o tom ponosu Otočana. Uh, koliko nas uzbuđenja i neizvjesnosti očekuje u ponedjeljak navečer…A tada ćemo definitivno znati putujemo li za Ukrajinu ili se ipak moramo vratiti kući.

logo.png

Piše: Mario Mihić

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari