Mršić: Najbolje bi bilo da nam Dinamo kupi sve igrače

Nogometaši Osijeka danas završavaju s drugim dijelom priprema u Sv. Martinu na Muri, te se večeras vraćaju kući. Prvobitno planirani desetodnevni boravak tako je skraćen za jedan dan, odnosno noćenje, ali razlog je razumljiv. Prva utakmica 1. pretkola Europske lige protiv andorske Santa Colome zahtijeva malo duži put, pa su bijelo-plavi odlučili uštedjeti jedan dan.

Posljednja dva dana boravka u Međimurju donijela su i završne dvije provjere izabranika Stanka Mršića. Jučer je odigran susret protiv ukrajinskog Sevastopola, a danas će bijelo-plavi odigrati utakmicu protiv domaćina, nakon koje će krenuti kući. Prvobitno je u planu bio susret protiv još jednog ukrajinskog kluba, Metalurg Zaporožja, no Ukrajinci su otkazali pa je završna provjera odigrana protiv domaće momčadi.

Koliko su treneru Mršiću ova posljednja dva susreta pojasnila situaciju oko mogućnosti momčadi teško je reći, jer u osječkim redovima i dalje “haraju” ozljede. Uz već ranije ozljeđenog Tomislava Šoršu, koji se i vratio u Osijek, van stroja su i Ivan Miličević (zglob), Vedran Jugović (zglob), Nikša Petrović (zglob) te Ivo Smoje (koljeno). Kada se tom popisu doda i odsutni Anton Maglica, kao i igrači kojima su istekli ugovori (Babić, Vidaković, Bubalo, Gavrić, Lukačević), onda je vidljivo kako Mršić na raspolaganju praktički nema više od dvije trećine prošlogodišnjih prvotimaca. Jasno je kako takva situacija ne zadovoljava iskusnog stratega koji će imati mnogo problema oko slaganje sastava.

Naravno da nisam zadovoljan, problemi i izostanci samo se gomilaju. Ove utakmice uzele su danak, igralo se dosta oštro pa mi je broj igrača sposobnih za normalni trening sve manji. Sa svim tim izostancima, uključujući igrače kojima su istekli ugovori, neće biti lako složiti igru i momčad. A znamo da će iduće prvenstvo biti izuzetno stresno, jer ispadaju tri kluba – rekao je Mršić koji je, na sebi svojstven način, prokomentirao i mogući odlazak Maglice.

– Čini se kako bi najbolje bilo da Dinamo pokupuje sve igrače pa da mi igramo samo za njih i Hajduk.

Jasno je da Mršić ne želi da mu momčad bude dodatno oslabljena, iako je i on svjestan kako je prvoligaš iz Gradskog vrta osuđen na prodaju svojih najboljih igrača kako bi uopće preživio. Možda upravo europski susreti donesu koji euro više pa je dobro vidjeti je li trener bijelo-plavih uspio nabaviti kakav CD s utakmicama Andorana iz kojih bi lakše dobio uvid u mogućnosti amatera Santa Colome.

– Za sada još ne, ali radimo na tome. U svakom slučaju čeka nas težak put do tamo, zato i idemo dan ranije iz Međimurja, jer ćemo već u utorak navečer krenuti za Budimpeštu, odakle u srijedu u 6 ujutro letimo za Barcelonu. Do tada ćemo u Osijeku imati i tri radna dana tako da ne sumnjam kako ćemo spremni dočekati taj prvi službeni susret ove sezone – zaključio je Mršić.

[blockquote]Priključeni juniori
Radu s prvom momčadi priključili su se i mladi Benedikt Mioč i Dino Perić, a u Osijeku bi im se za koji dan trebali pridružiti još dva juniora. Nakon neodlaska na U-19 EP u Estoniju, Marko Malenica dobio je dva-tri dana odmora, kao i Josip Mišić koji će morati pauzirati nekoliko dana zbog udarca zadobivenog na pripremama mlade reprezentacije.[/blockquote]

G.Roguljić (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari