Osijek po osiguranje prolaza – ulaznice istok 50 kn, jugoistok 20 kn

Nakon slobodnog dana, koji im je i te kako dobro došao, nogometaši Osijeka su jučer nastavili s treninzima. Na rasporedu su bila dva treninga, prijepodne i poslijepodne, a sličan bi ritam "bijelo-plavi" trebali imati i danas.

 Nakon slobodnog dana, koji im je i te kako dobro došao, nogometaši Osijeka su jučer nastavili s treninzima. Na rasporedu su bila dva treninga, prijepodne i poslijepodne, a sličan bi ritam “bijelo-plavi” trebali imati i danas. No vjerojatno će dvostruku obvezu odrađivati samo igrači koji su trenutačno u drugom planu, dok će prvotimci trenirati samo jednom.

Razlog tome je jasan, trener Stanko Mršić mora voditi računa kako osvježiti momčad, koja se ionako “krpa” iz dana u dan, praktički, u hodu. Pripreme su zbog europskih obveza bile zgusnute, a dobro je poznato da ih je zbog ozljeda ili bolesti veći broj igrača odradio tek polovično. Nove nedaće za Mršića pojavile su se jučer jer je Vedran Jugović zbog boli u mišiću propustio trening te se podvrgnuo ultrazvuku, koji bi trebao dati bolju uvid u težinu ozljede. Kako sada stvari stoje, Jugovićev nastup za četvrtak upitan je, tako da će Mršić morati uvesti nove promjene u sastav.

“Jugović osjeća bol u mišiću te ćemo vidjeti što će reći liječnici. Za sada on “visi”, a još uvijek ne mogu računati ni na Šoršu, koji će morati mirovati još 15-20 dana” pojasnio je Mršić zdravstvenu sliku na početku ovog tjedna. Lakšu ozljedu ima i Glavaš, pa je izgledno kako će trener “bijelo-plavih” u konkurenciju za prvi sastav za uzvrat sa Santa Colomom vjerojatno morati posegnuti za novim imenima. Mršićeva je želja da se momčad što je moguće prije pojača na nekim pozicijama, odnosno da se bar pojača konkurencija za prvi sastav, kako ne bi uvijek morao “kemijati” čim netko od prvotimaca ispadne zbog ozljede ili kartona.

[span class=camera] FOTO: Bijelo-plavi u Andori [/span]

Bez obzira na probleme, Mršić je uvjeren kako prolazak u 2. pretkolo nije upitan, iako od svojih igrača očekuje maksimalnu ozbiljnost, bez imalo opuštanja.

“Trebamo ozbiljno shvatiti ovaj susret, bez obzira na to što imamo prednost od 1:0. Ne smijemo srljati i pružiti im priliku da nas iznenade kontrom ili možda iz prekida. Moramo igrati svoju igru, biti strpljivi, a prilika će pred njihovim vratima sigurno biti. I oni će biti umorni od dugog puta, kao što se to dogodilo i nama. U svakom slučaju, u četvrtak očekujem puno bolje izdanje mojih igrača i novu pobjedu kojom ćemo potvrditi prolazak u sljedeće pretkolo” – rekao je Mršić.

Ne treba sumnjati kako će i igrači opravdati očekivanja, ne samo trenera nego i navijača. Blijedo izdanje iz Andore brzo će pasti u zaborav, pogotovo ako u uzvratu, uz dobru igru, više puta zatresu mrežu gostiju i na taj način zapečate prolazak. Dugo su poklonici bijelo-plave boje čekali na europske susrete u Gradskom vrtu i lijepo bi bilo da u četvrtak, unatoč ljetnim vrućinama, u što većem broju popune tribine. A na igračima je onda da ih svojom izvedbom “natjeraju” da u idućim susretima budu još brojniji.

[important title=Ulaznice na dan utakmice]Ulaznice za uzvratni susret 1. pretkola Europske lige prodavat će se na dan utakmice, i to isključivo na prodajnim mjestima u Gradskom vrtu. VIP ulaznice stoje 200 kuna, za ložu 100, zapad 70, istok 50, za jogoistočnu tribinu 20kn a za djecu je cijena 10 kuna, također za utakmicu je tiskano 6000 ulaznica[/important]

[important title=Andorci stižu u srijedu]Nogometaši Santa Colome će u srijedu stići u Osijek, i to istom vezom kao što su se i “bijelo-plavi” vratili. To znači kroz Barcelonu do Budimpešte, gdje bi trebali sletjeti oko 11.50, a potom autobusom do Osijeka. U večernjem terminu bit će im omogućeno i treniranje u Gradskom vrtu, gdje će biti i presica s trenerima obaju sastava.[/important]

Tekst: G. Roguljić (Glas Slavonije)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari