Mršić priprema momčad za Šveđane, ulaz na istok ostaje 50kn

U osječkom prvoligašu se sve više razmišlja o četvrtku i prvom susretu 2. kola Europske lige protiv Kalmara. Osječani će biti domaćini, što ih stavlja u poziciju da u tih 90 minuta trebaju stvoriti rezultatsku zalihu za uzvrat.    

U osječkom prvoligašu se sve više razmišlja o četvrtku i prvom susretu 2. kola Europske lige protiv Kalmara. Osječani će biti domaćini, što ih stavlja u poziciju da u tih 90 minuta trebaju stvoriti rezultatsku zalihu za uzvrat.

Dosad su imali malo informacija o suparniku, ali su preko interneta uspjeli snimiti utakmicu 15. kola švedskog prvenstva između Kalmara i Elfsborga (2:1) i to će im biti temelj za pripremu.

Malo sam, onako usput, bacio oko na taj susret i shvatio da su Šveđani vrlo neugodan suparnik. Istina je, ne lete, ali su opasni. Morat ćemo biti na najvišoj razini ako želimo nastaviti život u Europi – kaže Stanko Mršić, trener NK Osijek, te dodaje:

Istina, cjelovitu snimku te Kalmarove utakmice tek trebam pogledati pa ću onda dobiti jasniju sliku njihove vrijednosti.

Najvažnije je da Osječani taj susret neće dočekati “živeći u neznanju”. Ključna stvar će biti da se ne stvori klima prevelikog respekta prema Šveđanima. Osijek je domaćin i tako se treba postaviti. Na tom je tragu i sam Mršić.

Ma, nije mene strah Šveđana, već moje momčadi. Opet imamo teškoća s ozljedama i neredovitim treniranjem. Gotovo da nijedan igrač nije prošao cjelokupne pripreme, i to je ono što me više zabrinjava – priča Mršić.

[span class=attention]POGLEDAJTE: Predstavljamo Kalmar FF, novog protivnika Osijeka u Europi[/span]

Trenerove su brige više vezane uz popratne aktivnosti. Želi momčad uoči Kalmara odvesti u karantenu.

Na ovim vrućinama najvažnije je dobro se odmoriti. Pitanje je imaju li svi igrači klima-uređaje u stanovima i mogu li se adekvatno naspavati. Zbog toga bih želio da nam se omogući odlazak u karantenu – poručuje trener “bijelo-plavih”.

Puno želja ima Stanko, ali u klubu mu nisu u mogućnosti ispuniti veći dio toga. Jednostavno, NK Osijek još uvijek stenje pod teretom financijskih problema. Pokrenute su brojne aktivnosti za saniranje dugovanja, ali sve se to odvija nešto sporije od planiranog, a između ostalog, nisu ostvareni ni svi planirani transferi koji su trebali donijeti nužnu financijsku injekciju.

Tako okolnosti u kojima osječki prvoligaš dočekuje nastavak europskog puta nisu baš idealne, ali baš je to jedan od motiva da se protiv Šveđana odigra prava utakmica.

Bio bih zadovoljan s bilo kakvom pobjedom, a da ne primimo pogodak. Mislim da to možemo učiniti – zaključuje Stanko Mršić, trener nogometaša Osijeka.

KALMAR POBIJEDIO VODEĆI ELFSBORG

U utakmici 15. kola Prve švedske lige protivnik Osijeku u 2. pretkolu Europske lige, Kalmar, svladao je vodeću momčad na tablici, Elfsborg, s 2:1. Zanimljivo, Kalmar je oba pogotka postigao u završnici poluvremena, prvi je zabio Mendes u 44. minuti, a pobjednički pogodak djelo je Hallberga u 89. minuti. Treba dodati da je Elfsborg poveo u 39. minuti preko Svenssona, ali je Kalmar uspio učiniti potpuni preokret.

DVOJICA “OUT”, TROJICA UPITNI

Sasvim je izvjesno da za susret protiv Kalmara Stanko Mršić ne može računati na vezne igrače Hrvoja Kurtovića i Nikšu Petrovića, koji imaju po dva žuta kartona pa ih čeka prisilni odmor. Uz njih, upitan je nastup Ivana Ibriksa kojeg muči list, Zorana Kvržića (rame) i Antonija Peroševića (aduktor). U njih trojice riječ je o manjim tegobama pa se očekuje da će svi biti spremni za nastup.

[blockquote]I za Kalmar – istok 50 kuna

Iako je bilo nezadovoljstva kod navijača NK Osijek zbog cijena ulaznica za susret protiv Santa Colome, u Gradskom vrtu odlučili su da neće ništa mijenjati ni za susret protiv Kalmara. Dakle, cijene će ostati iste bez obzira na to što postoji opasnost da tribine stadiona u Gradskom vrtu opet zjape prazne.

– Nema nikakvih promjena. Utvrdili su cijene ulaznica za Europu i od toga nećemo odstupiti, kaže Zdravko Josić, predsjednik NK Osijek.

Dakle, najskuplje su ulaznice za VIP ložu koje koštaju 200 kuna, 100 kuna trebaju izdvojiti oni koji se misle smjestiti u ostale lože stadiona, karta za zapadnu tribinu je 70 kuna, za istočnu 50, za  Kohortu 20, a djeca trebaju izdvojiti 10 kuna ako žele pogledati europski sraz s Kalmarom.

Isto tako vrijedit će isti režim prodaje ulaznica koje će u prodaju biti puštene isključivo neposredno prije početka susreta. Na taj način u NK Osijek pokušavaju doskočiti krivotvorenju ulaznica.

– Protiv Santa Colome to se pokazalo isplativim, jer smo prodali približno isti broj ulaznica onome koliko je ljudi bilo na tribinama. Ranije to nije bio slučaj, kaže Goran Bendeković, voditelj marketinga NK Osijek.[/blockquote]

Dalibor KELER (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari