Hrvati odnijeli pobjedu na Diaeuru 2012.

Neposredno nakon Europskog prvenstva u Ukrajni i Poljskoj, Hrvatska dijabetičarska futsal reprezentacija osvojila je prvo mjesto na dijabetičarskom europskom prvenstvu...

S glavnom namjerom buđenja svijesti o dijabetesu, Ukrajinski dijabetički savez odlučio je organizirati DIAEURO 2012Europsko prvenstvo u nogometu, u kojem sudjeluju igrači s dijabetesom. Prvenstvo se održalo u terminu od 3. do 8. srpnja u Kijevu.

Budući da je ovo prvo takvo natjecanje , sudjelovalo je osam država: Hrvatska,Italija,Slovačka,Poljska,Ukrajina,Uzbekistan,Bjelorusija i Kazakhstan.
 

Hrvatski tim činilo je sedam igrača:

Mario Majstorović
Marko Marković
Joško Čulo
Vatroslav Čović
Mario Žitnik
Ivica Štefičar
Matija Ažić
trener Bruno Baglama
liječnik Mladen Grgurević
izbornik repke Tomislav Ciković
tajnica HSDU-a Nataša Ćuk Roland

Europsko prvenstvo u nogometu osoba s dijabetesom osvojila je upravo Hrvatske dijabetičarska futsal reprezentacija!

Evo i dojmova nakon prvenstva…

“Prije prvenstva okupili smo se i odradili samo dva treninga te otišli na prvenstvo.U našoj sedmeročlanoj ekipi, samo Marković i Majstorović treniraju nogomet dok smo ostali rekreativci.”
 

“Izdvojio bih utakmicu protiv Slovaka. U finalu smo igrali 2:2 te su odmah poslije odlučivali penali. Mi smo prvi pucali te na zadnjem krugu penala pri rezlutatu 4:3, obranio sam penal i osvojili smo zlato. To je bio doista nevjerojatan trenutak i uvijek ću ga se sjećati. Ali ne mora mi sve ostati u sjećanju jer će se sljedeći “Diaeuro” ako moguće sa financijske strane , organizirati prvenstvo u Hrvatskoj. To će bit ujedno prilika za uporozaravnje na dijabetes i za bavljenje sportom. Budući da dosta ljudi ne zna ništa ne zna o dijabetesu i samom prvenstvu, korisitm ovu priliku i zahvaljujem se SiB-u .”
 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari