Mršić želi pomicanje utakmice sa Zagrebom i nada se pojačanjima

Ligaška premijera u Zadru dobro je prošla. Osijek je uzeo bod iako izvješća govore da je mogao i sva tri. No krenuti u sezonu na gostovanju s pozitivnim rezultatom nikada ne treba podcjenjivati. Svjestan je toga i trener Stanko Mršić, koji se jučer probijao kroz nalete bure, te nije previše secirao tu utakmicu.

Ligaška premijera u Zadru dobro je prošla. Osijek je uzeo bod iako izvješća govore da je mogao i sva tri. No krenuti u sezonu na gostovanju s pozitivnim rezultatom nikada ne treba podcjenjivati. Svjestan je toga i trener Stanko Mršić, koji se jučer probijao kroz nalete bure, te nije previše secirao tu utakmicu.

Nismo uopće igrali loše, ali smo zakazali u završnici akcija. Igrali smo dobro do šesnaesterca, ali smo i u takvoj situaciji imali četiri dobre prilike, no bili smo brzopleti u realizaciji. No bod smatram dobrim rezultatom jer se u Zadru ne pobjeđuje lako. Već sam nekoliko puta rekao da će nam svaki bod u prvenstvu biti “zlatan” jer izjednačenost i borba za opstanak bit će ogromni – kaže Stanko Mršić, trener nogometaša Osijeka.

I to je to što se Zadra tiče. U Gradskom vrtu nemaju previše vremena razmišljati o prošlosti jer će već sutra u ranim jutarnjim satima biti u zrakoplovu koji će ih voziti prema Kalmaru. I upravo taj put u Švedsku treneru zadaje glavobolje. Veliki zaostatak iz prvog susreta (3:1) najmanja je briga. Puno je veća ona koja govori da će se bijelo-plavi iz Skandinavije vratiti tek u subotu ujutro, a već u nedjelju trebali bi igrati protiv Zagreba. Zato Mršić razmišlja o pomicanju tog susreta.

Predložit ću ljudima u klubu da pokušamo taj susret sa Zagrebom pomaknuti za utorak. Ne smijemo se kockati jer svaka nam je utakmica u HNL-u i te kako važna, a ta protiv “pjesnika” – prevažna. Zato nju ne smijemo dočekati slomljeni od dugog putovanja – kategoričan je Mršić.

Posve je u pravu. Kad već klub nije bio u mogućnosti pronaći brži način povratka iz Švedske, onda bi definitivno trebao isposlovati pomicanje utakmice sa Zagrebom. Bude li Osijek u taj susret ušao nakon izgubljene noći na putovanju, sigurno mu se neće pisati dobro. Ima i ona druga varijanta koja baš nije najsportskija, a to je da Osijek svoje najjače adute ostavi kod kuće jer su ga već mnogi otpisali kada je u pitanju Europska liga. Međutim, poznavajući Mršića i njegov karakter, uvjereni smo da bi on radije volio pomaknuti susret protiv Zagreba, u Kalmar otići s najjačim sastavom i pokušati napraviti veliko iznenađenje.

U ovom trenutku ne mogu reći kako ćemo postupiti. U svakom slučaju razgovarat ću sa svojim suradnicima, ali i s čelnicima kluba pa ćemo donijeti konačnu odluku – kaže Mršić.

Razum govori “zaboravi Europsku ligu”, ali u Mršiću radi taj crv. On voli izazove, posebno one u kojima ga svi unaprijed proglašavaju – gubitnikom. Međutim, Osijek definitivno treba više brige voditi o HNL-u jer u njemu si ove sezone ne smije dopuštati “žute minute” i prosipanje bodova u Gradskom vrtu. Dakle, ako je moguće, najpametnije bi bilo zatražiti pomicanje susreta sa Zagrebom.

Povjerenje, ipak Vargiću



Nakon susreta s Kalmarom trener Stanko Mršić nije baš biranim riječima govorio o nastupu vratara Ivana Vargića. Čak je razmišljao da ga i promijeni na ligaškoj premijeri u Zadru, ali je Ivan ipak bio među vratnicama. Očito je prevagnula riječ trenera vratara Domagoja Malovana koji je odmah nakon susreta sa Šveđanima stao u Vargićevu obranu i tvrdio da nema razloga da ga se mijenja. Ispalo je dobro, jer Osijek je u Zadru uspio svoju mrežu održati netaknutom. Dio zasluga za to mora pripasti i Vargiću.

Trener se još nada pojačanjima

Stanko Mršić vrlo je ustrajan tip. Iako su mu čelnici kluba jasno poručili da će teško dobiti nekakva igračka pojačanja, on je uporan. Kao papagaj nakon svakog susreta ponavlja da su mu potrebni igrači koji će ojačati momčad, jer u protivnom Osijek će biti u gadnim problemima. Nakon Zadra – ista priča.

Nemamo mirnoće u završnici, dobro bi nam došao jedan iskusni napadač. Čeka nas neizvjesna borba u prvenstvu, a ovaj kadar koji imamo ima određenih nedostataka. Trebali bismo pojačati ekipu, pričao je Mršić.

Stanko je svoj zanat ispekao na jadikovkama. Uvijek je bio takav, ali uvijek bi i napravio rezultat bez onoga što je tražio. Tada bi bio još veći…

Sportski direktor Miroslav Žitnjak već mu je poručio da ako nekoga planira dovesti prvo mora napraviti redukcije u postojećem kadru, a predsjednik Zdravko Josić daleko je manje zabrinut od trenera kada je u pitanju HNL.

Bit će sve u redu što se tiče prvenstva. Ne mislim da ćemo se naći među ugroženima, hladno je rekao Josić.

Očito je tu riječ o malo žešćoj disharmoniji, bar kada je u pitanju procjena vrijednosti igračkog kadra s kojim Osijek raspolaže. Tko je u pravu? Pokazat će rezultat. Samo da ne bude kasno…

Šorša se i dalje muči

Najbolji Osijekov igrač Tomislav Šorša ovog je ljeta kao uklet. Spopao ga je neki misteriozni poremećaj zdjelice, pa ni liječnici ne mogu točno dijagnosticirati o čemu se radi. Mišljenja je više, navodno se radi o nekakvom upalnom procesu, a jedini lijek za to je mirovanje. Zasad je sigurno da je Šorša u Daruvarskim toplicama, gdje će provesti 14 dana na rehabilitaciji. Povratak na teren? O tome se još nitko ne usudi govoriti. Šteta za Tomu, a iz za Osijek…

Pušić, napokon, u konkurenciji

Domagoj Pušić trebao bi, napokon, biti spreman za igru u uzvratu protiv Kalmara. Podsjećamo, Pušić je na posljednjem treningu uoči susreta protiv Santa Colome u Osijeku ozlijedio gležanj i od tada je izvan stroja. Trener Stanko Mršić željno očekuje njegov povratak. No, Osijek će u Švedsku putovati bez dva igrača koji su na početku ove sezone bili standardni prvotimci. Marko Lešković će uzvrat protiv Kalmara propustiti zbog crvenog kartona koji je zaradio u prvoj utakmici, a Nikša Petrović je u tom susretu dobio nezgodan udarac u koljeno zbog čega nije igrao ni u Zadru.

Dalibor KELER (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari