FOTO: U Šuškovom stilu do pobjede protiv Zagreba

Pobjedom su započeli nogometaši Osijeka svoje domaće utakmice u HNL-u. Golom Kvržića slavili su 1:0 pred svega 500-ak gledatelja.

>> FOTO: U Šuškovom stilu do pobjede protiv Zagreba

Pobjedom su započeli nogometaši Osijeka svoje domaće utakmice u HNL-u. Golom Kvržića slavili su 1:0 pred svega 500-ak gledatelja.

OSIJEK 1:0 ZAGREB

Ispadanje iz Europe i daleki put u Švedsku obilježili su tjedan za  momčad Stanka Mršića. Vidjelo se da su noge umorne pa i nije bilo za očekivati kako će domaćini igrati nezaboravnu utakmicu. Bila je utakmica u kojoj je bilo iznimno bitno ostvariti pobjedu i to su i ostvarili.

Postavio je Mršić napadačku formaciju pa su tako u prvih 11 zaigrali u vršku napada Miličević, Dugandžić i Perošević. Jasna je bila namjera – zabiti rani pogodak. Tako je Osijek i krenuo, napadački, ali su se sve prilike završavale ili nepreciznim ili prelakim udarcima za Zagrebovog vratara. Najbolju prigodu u otvaranju utakmice ipak imao je Zagreb, ali je Vargić jedan udarac obranio nogom.

Poništen ne/regularan pogodak

Sredinom prvoga dijela slavili su, ali prerano Osječani. Miličević je pucao, a Dugandžić zakucao loptu u mrešu. Pomoćni sudac je zanjemio, a glavni nakon gotovo minute pokazao kako je ipak bilo zaleđe.

Žestoko je tada protestirala domaća momčad, a najžešći je bio Miroslav Žitnjak sa klupe kojem je sudac pokazao i crveni karton. Sudeći prema fotografijama čini se kako je sudac bio u pravu jer je Dugandžić nepotrebno dirao loptu koja je išla prema golu. Ostati će samo pitanje da li je to učinio prije ili poslje gol linije.

Pogodak Kvržića

Poništeni pogodak kao da je gurno Osijek još jače prema golu Zagreba. Lijepu su akciju odigrali Perošević i Miličević, da bi lopta došla do Kvržića koji vara vratara i zabija za, pokazati će se konačnih, 1:0.

Drugo poluvrijeme pad snage

Do 60-te minute ravnopravna igra oba sastava da bi tada došlo do evidentnog pada snage u redovima domaćina. Pokušao je to iskoristiti Zagreb i jurnuo prema golu Vargića. Obrana je u tim trenucima djelovala malo poljuljano, ali se brzo konsolidirala i zbila redove. Istaknuo se u tim zadacima Ibriks koji je nekoliko puta lijepo zaustavio napade Zagreba. Najbliži pogotku gosti su bili iz jednog dalekometnog šuta, ali je vratnica spriječila izjednačenje.

Važna je bila ovo pobjeda za umornu i ispuhanu momčad, možemo reći pobjedu Osijeka u stilu Ive Šuška. Teško, ali borbeno. No, na kraju pamtiti će se tri boda. Slijedi utakmica u Zagrebu protiv drugoplasirane Lokomotive koja iz dvije utakmice ima šest bodova. Utakmica je na rasporedu već u petak pa će u nadolazećem tjednu trebati osvježiti ekipu i pripremiti za prvenstvene napore.

U nastavku pogledajte fotografiju spornog zaleđa te galeriju sa utakmice:

Tekst: T.Maltašić/SiB.hr
Foto: M.Banić/SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari