Kritike i nepovjerenje učinili su ga jačim!

Nogometaši Osijeka dobro su ušli u novo prvenstvo. Nakon tri utakmice bijelo-plavi drže šesto mjesto s pet bodova, te su jedna od četiri momčadi bez poraza. Jedan od najzaslužnijih za takav lijep niz je vratar Ivan Vargić, koji je svoju mrežu sačuvao i protiv Lokomotive pa tako u 270 prvenstvenih minuta ove sezone još nije primio pogodak.

Nogometaši Osijeka dobro su ušli u novo prvenstvo. Nakon tri utakmice bijelo-plavi drže šesto mjesto s pet bodova, te su jedna od četiri momčadi bez poraza. Jedan od najzaslužnijih za takav lijep niz je vratar Ivan Vargić, koji je svoju mrežu sačuvao i protiv Lokomotive pa tako u 270 prvenstvenih minuta ove sezone još nije primio pogodak.

Bod protiv Lokomotive u Maksimiru je velik i vrijedan, nastavili smo time niz bez poraza i već se s drugog gostovanja vratili neporaženi. Bilo je ovo nezgodno gostovanje, Lokomotiva je mlada i kvalitetna momčad, no da je bilo malo više sreće, mogli smo i pobijediti. Ipak, i s bodom smo više nego zadovoljni – pričao je Vargić koji je sa suigračima od trenera Stanka Mršića dobio slobodno od subote prije podne pa do jučerašnjeg poslijepodnevnog treninga.

Vratar bijelo-plavih protiv “lokosa” bio je ključna figura. Ne zato što su Zagrepčani nizali brojne prigode pred Osijekovim vratima, nego zato što je sjajno reagirao na “meč-loptu” Lokomotive. U situaciji kad su bijelo-plavi ostali s igračem manje, Vargić je “skinuo” jedanaesterac Antoliću i tako sačuvao bod.

Branio sam “penal” prema osjećaju, čekao sam ga do zadnjeg trena i bacio se u desnu stranu. Gledao sam i kako je pucao kazneni udarac protiv Intera, i tada je gađao u istu stranu. Očito je bio siguran u sebe pa ga je ponovio, a na moju, i sreću čitave momčadi, uspio sam ga pročitati i sačuvati mrežu.

Tako se Vargić prometnuo u Osijekovog junaka i na najbolji način utišao kritičare kojih nije bilo malo nakon europskih utakmica. Pogoci primljeni protiv Kalmara ozbiljno su uzdrmali njegovu poziciju u prvom sastavu, gledatelji su ga tada zbog slabih reakcija malo uzeli “na zub”, no ono što je važnije, počeo je gubiti kredit i kod trenera Mršića. Već je Mršić ozbiljno razmišljao kako bi Vargića posjeo na klupu, no ipak to nije učinio, što se na kraju pokazalo i te kako dobro. Bio je vrlo siguran i protiv Zagreba i protiv Lokomotive, te odličnim reakcijama bijelo-plavima spasio tri boda. Očito je da kritike nisu previše utjecale na njega, što je i sam potvrdio.

Znam koliko vrijedim, tako da jedna utakmica ne može to promijeniti. Ne bih se ni bavio nogometom kad bih odustajao već nakon jedne slabe utakmice. Svakome se dogodi slab dan, a ja ću se truditi da takvih bude što manje.

Kao što je to i uobičajeno, veliku pomoć Vargić je dobio od trenera vratara Domagoja Malovana, koji ni jednog trenutka nije sumnjao da on i dalje zaslužuje mjesto u početnom sastavu.

Nakon svake utakmice analizira sa mnom dobre i loše strane. Tako mi je u tim trenucima samo rekao da vjerujem u sebe i da će sve doći na svoje.

Osječane već u petak čeka novo gostovanje, kod Intera u Zaprešiću, te Vargić vjeruje kako se i od tamo mogu vratiti neporaženi.

Idemo u Zaprešić igrati kao i ova tri susreta, čvrsto i borbeno, dat ćemo sve od sebe i pokušati pobijediti. No, i bod bi bio dobar, jer uvijek je dobro vratiti se neporažen s gostovanja. Sve ovisi isključivo o nama – završio je vratar bijelo-plavih.

[blockquote]Europsko iskustvo pomoglo
Iako se Osijek s dva uvjerljiva poraza već u 2. pretkolu oprostio od Europske lige, Vargić smatra kako je iskustvo igranja europskih utakmica veliko i važno.
– Pomogli su nam ti susreti, bez dvojbe, iako to možda i čudno zvuči nakon ispadanja od Kalmara. No, unatoč tome, te su nam utakmice podigle samopouzdanje za HNL. Mlada smo momčad i ovo će nam iskustvo dobro doći. Igranje u Europi svima nam je bila nagrada za trud koji smo ulagali i bio bih najsretniji kada bismo mogli ponovno to izboriti – rekao je Vargić.[/blockquote]

Goran ROGULJIĆ (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari