VIDEO: Bijelo-plavi slavili u Zaprešiću i ostali netaknute mreže već četiri kola

Osijek je u velikom stilu nastavio svoju seriju neporaženosti u HNL-u. U Zaprešiću, bijelo-plavi su došli do vrlo uvjerljive pobjede koja će sigurno izmijeniti neke odnose u njihovim redovima.

Osijek je u velikom stilu nastavio svoju seriju neporaženosti u HNL-u. U Zaprešiću, bijelo-plavi su došli do vrlo uvjerljive pobjede koja će sigurno izmijeniti neke odnose u njihovim redovima.

Napokon se probudio Antonio Perošević, bio je ključni čovjek lijepe pobjede, ali mi bismo apostrofirali jednog drugog čovjeka. Perošević apsolutno zaslužuje ponijeti lovorike, ali igra Osijeka dobila je drugu dimenziju kada je u igru u 14. minuti umjesto ozlijeđenog Pušića ušao junior Josip Mišić. Već danas mu se tepa da je to igrač od “pet milijuna eura”, a ono što je pokazao na zaprešićkom travnjaku dokaz je da to nisu pretjerane tvrdnje. Dirigirao je igrom i Stanko Mršić će u budućnosti tog malca morati uzeti za ozbiljno.

Siromašan prvi dio

Prvih 45 minuta nije donijelo posebno kvalitetnu igru. Inter je bio manje loš suparnik, a Osječani uglavnom rezervirani, ograničili su se na destrukciju, rijetko pokušavajući ugroziti vrata domaćina. Ne, problem nije bio u napadačima već u ukupnoj organizaciji Osijekove igre. U biti bio je to obostrano loš nogomet u kojem je Inter, ipak, bio nešto opasniji. Istina, većina njegovih pokušaja svodila se na dalekometnu artiljeriju koja ili nije pronalazila cilj ili je bila vrlo lak plijen za Osijekova vratara Vargića. U tom razdoblju najbolju priliku vidjeli smo u 12. minuti kada je agilni Čeliković ubacio s lijeva na drugu vratnicu gdje je posve zaboravljen ostao Mlinar, ali je s desetak metara katastrofalno loše tukao glavom i praktično dodao loptu Vargiću. Ljudi na terenu živnuli su tek u završnici prvog dijela. U 39. minuti domaćin je stvorio najveću priliku za vodstvo. Budimir je idealno poslužio Jurića, Osijek je opet izvisio na drugoj vratnici, a Jurić je sa samo pet metara iz čiste situacije glavom proslavio Vargića! Osijekov vratar je refleksno reagirao i nogom čudesno obranio njegov udarac. Taj je događaj konačno probudio i sasvim uspavane Osječane koji su u 44. minuti konačno uputili suvisli udarac u okvir Interovih vrata. Učinio je to Perošević, ali je Santini dobro reagirao, a pri tome je Perošević uspio iznuditi sudar dvojice domaćih stopera koji su ostali ležati na travi, ali su nakon liječničke intervencije ipak nastavili utakmicu.

[span class=attention]POGLEDAJTE: Inter – Osijek [kronologija utakmice][/span]

Bijelo-plava raspsodija

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Osijek je napokon pokazao malo više inicijative i to mu se brzo isplatilo. Prvo je vratar Santini glavom izvan kaznenog prostora spašavao ispred Zulima, a u nastavku te akcije bijelo-plavi su poveli nakon odlične akcije Zulima, Aleksića i strijelca Peroševića. Vodstvo Osijeka rasplamsalo je utakmicu, a Inter je ubrzo mogao izjednačiti. U 52. minuti Šarić je odlično ubacio, opet, na drugu vratnicu, a tamo je (opet) zaboravljen ostao Jurić i sa samo tri metra glavom ponovno pogodio dobro postavljenog Vargića! Nije Osijek dugo ostao dužan, u 57. minuti mladi Mišić sjajno je u kontri proigrao Kvržića koji je sam nadirao prema vratima sa 20-tak metara, ali je katastrofalno loše pucao, pa je lopta završila visoko iznad vrata. U minutama koje su sljedile Josip Mišić je pokazao zašto jednostavno mora igrati bez obzira na godine. Uputio je nekoliko lopti “s očima” prema napadačima koju su mogle i bolje biti iskorištene. Inter je preuzeo maksimalan rizik, a Osijek je vrebao priliku iz protunapada. Prostora je bilo na pretek, ali gosti nisu imali dovoljno mirnoće u situacijama koje su se nudile. U 76. minuti Osječani su dočekali još jednu priliku. Opet je Aleksić ubacio, lopta je uz puno sreće došla do Mišića koji je bio u čistoj poziciji, ali je loše pucao, a mogao je i poslužiti posve usamljenog Kvržića. Ipak, u 82. minuti Mišić je svoju odličnu igru okrunio i pogotkom za potvrdu Osijekove pobjede. Domaći su do kraja očajnički pokušavali postići počasni pogodak, ali je Vargić ostao nepremostiva prepreka…

VIDEO (MAX TV):

[blockquote]ZAPREŠIĆ – SRC Zaprešić. Vrijeme i teren pogoni za igru. Gledatelja: 500. Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka). Strijelci: 0:1 Perošević (49) , 0:2 J. Mišić (82), 0:3 Perošević (85). Žuti kartoni: Jurić (Inter), Novaković, Kurtović (Osijek).

IGRAČ UTAKMICE: ANTONIO PEROŠEVIĆ (OSIJEK)

Inter 0

Santini 5, Plazanić 5(od 69. Matko 5), Batur 5,5 (od 46. Gulić 5), Herceg 5, Čeliković 5,5, Vujcic 5, Mlinar 5 (od 81. Blažević -), Šarić 5, Jurić 5, Budimir 5,5, Oršić 5

Osijek 3 (0)

Vargić 7, Ibriks 6, Novaković 6,5, Vrgoč 7, Aleksić 7, Pušić – (od 14. J.Mišić 7,5), Kurtović 7, Kvržić 6(od 88. Glavaš -), Jugović 6, Zulim 6(od 57. Bagić 6), Perošević 8.

PLUS

Tri “kralja” imao je Osijek te večeri. Odličnog Vargića na vratima, odličnog dvostrukog strijelca i asistenta Peroševića i novog aduta Josipa Mišića. Jedna utakmica, puno dobitaka.

MINUS

Inter je kažnjen zbog promašaja. Imali su domaći dva velika “zicera” pri aktivnom rezultatu, ali ih nisu iskoristili. Kasnije su krenuli “grlom u jagode” i doživjeli težak poraz.

0:1

Sjajnu akciju odigrali su Osječani. Zulim je lijepo gurnuo loptu iza leđa obrane Intera, ona je došla do Aleksića koji je pronašao Peroševića u sredini, a on je, ne oklijevajući, s 12 metara iz prve pogodio donji lijevi kut.

0:2

Perošević je ubacio s desne strane, Josip Mišić je odnio loptu ispred Oršića i prizemnim udarcem s 14 metara svladao Santinija

0:3

Kurtović je odličnom dugom loptom pronašao Peroševića, ovaj se sam spustio u šesnaesterac i lijevom vanjskom pogodio supretoni donji lijevi kut.[/blockquote]

Tekst: Dalibor Keler (Glas Slavonije)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari