Osijek najugodnije iznenađenje starta HNL-a

Nakon četiri kola slobodno bismo mogli reći da je u Gradskom vrtu "ludo i nezaboravno". Osječani kojima su mnogi predviđali tešku sezonu u kojoj će se boriti za opstanak postali su najugodnije iznenađenje starta našeg prvenstva.

Nakon četiri kola slobodno bismo mogli reći da je u Gradskom vrtu “ludo i nezaboravno”. Osječani kojima su mnogi predviđali tešku sezonu u kojoj će se boriti za opstanak postali su najugodnije iznenađenje starta našeg prvenstva.

Osam bodova, bez primljenog pogotka, a u Zaprešiću se napokon pokrenula i ofenzivna “laka konjica”. I to je odmah rezultiralo s tri pogotka u mreži domaćina. Osijek je u nastavku tog susreta izgledao odlično. Lakoća izlaska u ubojite protunapade bila je fascinantna. Dobro, pomogao je i domaćin svojom suludom jurnjavom u kojoj je posve zanemario defenzivu. Iako, trebalo je malo vremena da Osječani prepoznaju što im se nudi.

Kad Stanko podvikne

Prvo su to rješavali nabijanjima, a kada je s klupe “urliknuo” Mršić, karte su se presložile, bijelo-plavi su defenzivne položaje počeli napuštati kroz igru i to je značilo Interov slom. U takvom nogometu maksimalno do izražaja dolaze igračke performanse Antonija Peroševića, a na sreću on ih je te večeri bio spreman iskazati baš do kraja. Uništio je Inter i točka.

Stanko Mršić je možda tip trenera “čaram-baram”, koji jako puno toga gradi na instinktu, ali s Osijekom, zasad, radi odličan posao. Pobjeda u Zaprešiću bila je jubilarni deseti pozitivan prvenstveni rezultat, a u posljednjih pet Osijek nije primio ni pogotka. Stanko još ne zna za neuspjeh u prvenstvu kao trener bijelo-plavih. Treba li više da se naklonimo tom stručnjaku?

[span class=camera] VIDEO:  Bijelo-plavi slavili u Zaprešiću [/span]

Međutim, kad je Mršić u pitanju, “vrag nikada ne spava”. Nakon tog velikog trijumfa dočekao nas je s “kukavicom”.

Odlična pobjeda i igra, posebno u drugom poluvremenu, ali i dalje mislim da nam treba jedan iskusni napadač, šokirao nas je, ali se kasnije ipak opustio:

– Čestitam Peroševiću na pogocima i Vargiću na činjenici da nas je opet vadio u teškim trenucima. U prvom dijelu nismo baš najbolje funkcionirali, ali u nastavku smo bili odlični.”


Eksplozivna kemija

Apostrofirao je one na koje se najviše ljutio. Proizlazi da ih je probudio svojim kritikama. Ako je tako, svaka mu čast. Inače, nama se čini da Osijek nema problema s napadačima, nego u sredini terena. Ima večeri kada vezni red nije spreman donijeti dovoljno kvalitetnih lopti u napadačku trećinu igrališta. Tada su napadači jednostavno osuđeni na preživljavanje tipa “snalazi se kako znaš”. Tada, istina, znaju ispasti i sebični, ali dojam je da se to događa više zbog nedostatka kvalitetnih rješenja negoli zbog stvarnog egoizma. No, to su stvari koje ostaju na analizu stručnom stožeru. Isto kao i činjenica da se Osijek u prvih 45 minuta jako mučio s organizacijom igre. S osam bodova na kontu o tome se može mirno razgovarati i pokušati to popraviti.

Osijek je dvije noći proveo na prvom mjestu HNL-a. Od toga u Gradskom vrtu nitko neće praviti spektakl, ali se potajno nadaju da će probuditi pomalo uspavane navijačke duhove u Gradu na Dravi. Zanimljiva su momčad bijelo-plavi, a “jedan je Stanko Mršić”. Kemija koja bi mogla izazvati eksplozivne spojeve…

[blockquote]

DOBRO

Hrvoje Kurtović

Forma je, čini se, stigla. Dobar protiv Lokomotive, u Zaprešiću još bolji. Diže se, a to je i te kako važno uoči teških okršaja koji slijede. U tim će utakmicama imati važnu ulogu u razgradnji suparničkih napada.

Ivan Aleksić

Napokon, rekli bismo. Otpustio je psihološke kočnice i pokazao da zna i može. Defenziva je još malo problematična, ali to se može naučiti. Mnogo je važnije što je prema naprijed djelovao sigurno i mirno, a to je donijelo puno problema suparniku.

LOŠE

Domagoj Pušić

Ne zbog igre, već zbog peha. Opet se ozlijedio i to sam od sebe. Nismo vidjeli da ga je netko “skrljao”. U pitanju je opet onaj bolni zglob.

Vedran Jugović i Zoran Kvržić

Ovo više treba shvatiti uvjetno jer u pobjedi od 3:0 nije pristojno pričati o lošim stvarima. Ipak, ta dva čovjeka trebala bi biti nositelji igre Osijeka, a u Zaprešiću to nisu bili. Problem im očito predstavlja kontinuitet igara na visokoj razini. Bljeskovi ih više ne bi smjeli zadovoljavati. [/blockquote]

[blockquote] TRI SLIKE OSIJEKOVE POBJEDE U ZAPREŠIĆU

Ivan Vargić

Opet je bio na visokoj razini. Čuvao je Osijek u ključnim trenucima kada je rezultat bio aktivan, a posebno je sjajna bila njegova intervencija kod prvoj Jurićevog pokušaja glavom sa samo tri-četiri metra. Kasnije je već počeo interovce bacati u očaj. Jednostavno je zaključao vrata.

Josip Mišić

Predsjednik Zdravko Josić već je izvjesio cijenu – pet milijuna eura, a taj “klinjo” ima tek 18 godina. Malo godina, ali ogroman potencijal. Vezni igrač za kakvim Osijek već dugo vapi. Miran, stabilan, uvijek s pravim rješenjem. Mlad je, bit će oscilacija, ali forsiranje zaslužuje jer Osijek takvog igrača nema.

Antonio Perošević

“Čepinsko čudo” se probudilo. Kakva utakmica! Dva pogotka, asistencija, ali i još nekoliko poteza koji su nas podsjetili na njegov talent koji je u međuvremenu bio izgubljen u stranputicama filozofije “nogomet – to sam ja”. Kad se vratio kolektivu i suradnji, odmah ga je nagradilo. Ma, on može puno, ali mora uvijek biti čvrsto na zemlji. Neće sad valjda opet poletjeti… [/blockquote]
[important title= STANKOVIH DESET]

PROŠLA SEZONA

Lučko – Osijek 2:2, Osijek – Hajduk 2:1, Varaždin – Osijek 0:3 (p.f.), Osijek – Lokomotiva 1:1, Šibenik – Osijek 1:1, Osijek – Zadar 5:0

TEKUĆA SEZONA

Zadar – Osijek 0:0, Osijek – Zagreb 1:0, Lokomotiva – Osijek 0:0, Inter – Osijek 0:3 [/important]


Tekst: Dalibor Keler (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari