Strahonja nakon katastrofe u Osijeku seli u drugu HNL

Mario Strahonja je dobio drastičnu disciplinsku mjeru nakon katastrofalnog suđenja u Osijeku!

RIJEKA – Ivan Peraić povjerenik je za suđenje, kao i prošle sezone, utorkom ima težak zadatak, složiti križaljku za vikend, odrediti suce prvoligaških predstava.

Zašto težak? Jednostavno zbog toga što nije Collina (osporavali su i njega u Serie A!), a svatko bi htio “poštenog i beskompromisnog” suca na gostovanju, a kod kuće “meke duše”. Peraić je ovih dana na “sto muka” jer je morao sankcionirati evidentne sudačke propuste u prošlom kolu.

Reagirao promtno i kaznio arbitre koji su griješili. Tako je stradao naš najbolje rangirani sudac na međunarodnim listama – Marijo Strahonja koji je vrlo slabo sudio u osječkom Gradskom vrtu. No, nije on jedini. U petom prvenstvenom kolu pao je i Osječanin Domagoj Ljubičić, i dvojica pomoćnika.

Strahonja i Ljubičić, kao idva suca s B liste, mahači, Josip Havajić iz Koprivnice i Hrvoje Barišić iz Zagreba, u idućem će razdoblju, zbog pogrešaka i slabih ocjena, voditi drugoligaške utakmice – kaže Ivan Peraić, povjerenik za suđenje HNL-a.

Prošlo kolo ponudilo je festival sudačkih pogrešaka?

Neobjašnjivo. Ako se ovako nastavi, bit će još kazni. Uskoro ćemo organizirati kontrolni seminar. Popričati, opomenuti, upozoriti, pooštriti kriterije – najavljuje Peraić.

Pomoćni sudac Havajić priznao je Lokomotivi gol iz zaleđa u susretu s Hajdukom. Barišić je još u petak oštetio Zagreb u susretu sa Slaven Belupom. Nije blistao bi Premužaj u Osijeku?

I moj unuk se pitao zar to nije zaleđe, a Havajić priznao pogodak. Dakle, situacija koja je jasna svakom djetetu. Nedopustivo. Glavni suci se previše oslanjanju na pomoćnike, posebice oni međunarodni, valjda su naučili na europskim utakmicama. Moraju sami preuzeti odgovornost.

Kako je Strahonja delegiran Riječanima?

Tko ne bi na gostovanjima poželio tri međunarodna suca, Strahonju, Krmara i Premužaja, kojima je to bio test za europski nastup. Trebao im je to biti trening za Kopenhagen i susret Lige prvaka. Strahonja je – pao, sudio je kao da je u Osijek došao na izlet, a ne na složeni prvenstveni zadatak. Neobjašnjiv pristup – zaključuje Peraić

Strahonja je u utorak sudio utakmicu kvalifikacija za Ligu prvaka Kopenhagen – Lille, a po povratku u Hrvatsku čeka nalog za Imotski ili Kostrenu?

[blockquote]Nije bio 11-erac za Rijeku!
Najviše “galame” u Osijeku podigao je nedosuđeni jedanaesterac za Rijeku. Je li zbog njega kontrolor Branko Bajić iz Splita srušio Strahonju, ocijenivši njegovo suđenje neprolaznim (7,9)?
– Ne. Zamjerio mu je što nije dosudio slobodan udarac za Rijeku i Smoji pokazao drugi žuti karton. Smojina je noga bila u kaznenom prostoru, ali ruka je bila vani. Na 16,60 metara. Tako je zaključio je kontrolor Bajić – kaže Peraić
[/blockquote]

IZVOR: O. Rivetti (Glas Slavonije)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari