Pogled s istoka: Nedjelja će pokazati koliko Osječani vole NK Osijek

Borbena i hrabra igra na Poljudu nagrađena bodom u 88.minuti, 12 utakmica bez poraza u HNL-u, najbolja obrana lige, borbenost, domaći igrači...

Borbena i hrabra igra na Poljudu nagrađena bodom u 88.minuti, 12 utakmica bez poraza u HNL-u, najbolja obrana lige, borbenost, domaći igrači…

Hoće li sve to biti dovoljno Osječanima da pruže podršku momčadi ili će se opet tražiti dlaka u jajetu!? Nedjelja će dati odgovore…

Ako su navijači i simpatizeri NK Osijeka do sada imali alibi za obilazak Gradskog vrta u širokom luku, sada ga više definitivno nemaju.

Razloga za podršku NK Osijeku je dovoljno:

Stanko Mršić

Na prvom mjestu. Stanko je čudo. Bez pretjerivanja ću reći najbolji trener HNL-a. Trener dostojan vođenja reprezentacije. Mršić je tvorac one čudesne jeseni 2000. kada su Bjelica, Beširević, Mitu, Turković i ostali žarili i palili travnjacima HNL-a. I danas smo uvjereni da nije bilo  debakla u Pragu Osijek bi osvojio svoj prvi naslov u HNL-u.

Mršić zaslužuje respekt i podršku navijača NK Osijeka. Nakon utakmice na Poljudu je zavapio: “Nadam se da će u nedjelju biti makar 3000-4000 ljudi, jer bez navijača ovo sve nema smisla”

Domaći igrači

Često su navijači NK Osijeka od uprava tražili igranje domaćih igrača kojima grb kluba znači puno više od prišivke na dresu. U početnom sastavu protiv Hajduka jedino Kvržić i Zulim nisu prošli osječku školu nogometa. Juniori NK Osijeka prošle sezone vodili su mrtvu utrku sa juniorima Hajduka, te izgubili prvo mjesto zbog gol razlike. Stanko Mršić svjestan je talentirane generacije koju za sada savršeno usmjerava. Vjerujemo čak i iznad njegovih očekivanja. Osijek navija za NK Osijek u kojemu igraju Osječani. Hrvatski Atletic Bilbao.

Borbenost

“Ma samo neka se bore 90. minuta i nitko im neće zamjeriti i ako izgube” – često se čuje u poluvremenu dok se ritualno ispija “pola kile” Osječkog.

U ovih 6 utakmica Osječani su pokazali upravo borbenost što je nagrađeno vrlo dobrim rezultatima (Da je pobjeđena Rijeka tada bi bili odlični). No, za borbenost je potreban i snažan huk sa tribina kao u utakmici protiv Rijeke. Tada je sudac svojom odlukom da Vrgoča istjera u 26. minuti natjerao na sebe bijes istočne tribine, a to nikako nije ugodno. Istočna tribina je posebna prednost Gradskog vrta i to treba više koristiti. Nadamo se da protiv Belupa neće biti potrebna neka pogreška ljudi u crnom, već da će stadion od početka gurati Osječane ka novoj pobjedi koja bi definitivno potvrdila sve dosadašnje rezultate.

Sve jači HNL

Rezanjem lige sa 16 na 12 klubova HNL je postao mnogo zanimljiviji i izjednačeniji. Više ne vrijede isprike kako je liga loša, jer već sada imamo isprofilirane borce za Europu, ali i one za opstanak. No, sve se to može promijeniti sa dvije-tri dobre ili loše utakmice. Svaki navijač se veseli daljnjem smanjivanju lige, jer to znači još jaču i izjednačeniju ligu. To je ono što treba hrvatskom nogometu.

Preoblikovanje i rezanje troškova

Klub uskoro kreće u preoblikovanje koje nije nimalo jednostavan proces. Završetkom procesa NK Osijek će imati jasnu vlasničku strukturu i zdrave temelje za napredak. Važnije od toga je prilagođavanje poslovanja kluba realnim mogućnostima.  Najbolji primjer je Srđan Vidaković koji je tražio tri puta veći iznos plaće od onoga koji mu je ponuđen. Klub mu se zahvalio i poželio sreću u pronalsku kluba. Srđan je ponovo na pragu potpisivanja ugovora po uvjetima koje mu je prvotno ponudio klub. I to je pouka svim igračima. NK Osijek ne može biti sredstvo bogaćenja već odskočna daska u klubove u kojima postoji mogućnost osiguravanja životne egzistencije.

Nedjelja 2. rujna 21h NK Osijek – Slaven Belupo

Ova utakmica će pokazati zaslužuje li grad Osijek jakog prvoligaša. Opravdanja nema. Dečki su svoje napravili sad je red na navijačima.

Tekst: K.Š. / SiB.hr
Foto: Renato Pezzi/Infozona.hr i Arhiva SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari