HHO se obrušio na slavonski derbi

Hrvatski helsinški odbor (HHO) pokrenuo je projekt “Izravna prevencija navijačkog nasilja”. Projektom se žele pridružiti onim društvenim grupacijama koje se suprotstavljaju nasilju na našim športskim terenima, a poglavito na nogometnim utakmicama.

Promatrači HHO-a pratili su tako i utakmicu između NK Osijek i HNK Cibalie.

[blockquote]Utakmica: Osijek-Cibalia 1:0 – subota 22.9. 2012.

Gledatelja oko 2000, od čega 200-300 navijača Cibalie iz Vinkovaca, zvanih “Ultrasi”. Cijela utakmica protekla je u primitivnom skandiranju i govoru mržnje, najnižih srasti i rasističkih slogana, kojima su se međusobno nadglasavali pripadnici Ultrasa i Kohorte, navijača Osijeka. Ultrasi su skandirali “osječke pičke”, “jebi se Kohorto”, “da sam Šuker, ubio bih se”, “ajmo, ajmo, Ustaše”, “jebo vas Šimić”, “Zvonimir Čičak Mamićeva kurva”, i druge uobičajene povike na hrvatskim nogometnim stadionima.

Ni Kohorta nije podbacila: “jebo vas Šuker”, sucu su vikali “cigane, cigane”, zatim “HNS pederi, nogomet ste sjebali”.[/blockquote]

Zanimljivo HHO kojeg navijači, ali i dobar dio javnosti od ‘milja’ naziva HaHaO nije našao vremena pokušati odgovoriti na pitanja navijača na njihovom Facebook profilu već mudro šuti. Također, njihov predsjednik nije odgovorio ni što je radio u autobusu Dinama zajedno s izvršnim dopredsjednikom Zdravkom Mamićem.

Također, mnogi im spočitavaju kako se bave temom navijača kako bi skrenuli pozornost sa drugih, za obične ljude, pa i navijače, bitnijih tema gdje se svakodnevno krše temeljna ljudska prava.

Pitamo se jesu li huligani bili krivi i za slab posjet utakmici Dinamo-Porto kao i utakmicama Osijeka u Europa Ligi ili je razlog ipak znantno dublji?! No, kako bilo HHO će navijače pratiti i dalje, a svojim izvještajima uveseljavati i/ili sablažnjavati brojne iz kola u kolo. 

Tekst: SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari