VIDEO: Pogledajte pregled dosadašnjih susreta Osijeka i Splita

 Posljednji dvoboj između Osijeka i Splita odigran u proljeće ove godine pripao je Osječanima rezultatom 3-2.

NK Osijek kao Dr. Jekyll and Mr. Hyde

Bio je to prvi dvoboj nakon zimske stanke. Osječani su odlično otvorili utakmicu te s dva pogotka Maglice i autogolom Jelića došli do prednosti od 3-0 nakon samo 25 minuta igre.

Imao je Osijek još nekoliko prilika tako da je rezultat mogao biti i uvjerljiviji. Bilo je to jedno od najboljih poluvremena Osječana u posljednjih nekoliko godina. No u drugom kao da su stali, pa su Splićani smanjili rezultat na 3-2, a Kvržić je zbog udarca laktom morao napustiti igru. Imao je napadač Splićana Jelić priliku za 3-3, ali je promašio sa 10 metara, te su ipak 3 boda ostala u Gradskom vrtu. Bijelo-plave je vodio Vlado Bilić.

Vidaković Kohorti za rođendan

Godinu prije odigrana je tvrđa utakmica u kojoj je Osijek odnio pobjedu rezultatom 1-0.

Slavila je Kohorta 23. rođendan, a pobjednički pogodak dao je igrač s brojem 23 Srđan Vidaković. Junak utakmice bio je vratar Kardum koji je branio čuda, a Osječani su do pobjede došli praktički iz jedinog udarca. Susret ćemo pamtiti i po sudaru Kurtovića i Smoje s tim da je deblji kraj izvukao kapetan koji je napustio igru zbog slomljenog nosa i razbijene arkade.
Bijelo-plave je vodio Branko Karačić.

Sudac Kovačić junak Splićana

Prvu službenu utakmicu crveni iz Splita i bijelo-plavi odgirali su 2.10. 2010. Slavili su Splićani rezultatom 1-0, a rezultat je kreirao križevački arbitar Draženko Kovačić. Tijekom cijele utakmice vidjelo se da utakmice ide u nerješeno, pa su čak neki izvjestitelji oba vratara ostavila neocjenjenima. No, u 84. minuti na scenu je stupio Kovačić koji “duel” Pehara i Lukačevića vidi kao penal.
Tadašnji trener Karačić bio je ljutit na igru Nikšića, Jugovića i Miličevića,  smatravši da igraju premekano.

Osječani smjenili Katalinića

Sredinom kolovoza 2011. u 4. kolu odigrali su Splićani i Osječani utakmicu u kojoj su podjelili bodove. Poveo je Osijek prekrasnim pogotkom Vidakovića, no Splićani preokreću i dolaze do vodstva. Kada se činilo da bodovi ostaju u Splitu Križanac ruši Ibriksa, a Marko Babić sigurno realizira najstrožu kaznu. Nakon utakmice uprava Splita smjenila je Ivana Katalinića. Osječanima je to bio 4. susret bez poraza i sjajna uvertira za derbi s Dinamom…Kako je to prošlo ne moramo previše objašnjavati…

Tekst i foto: SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari