Bijelo-plavi najugodnije iznenađenje lige

NK Osijek najugodnije je iznenađenje dosadašnjeg djela prvenstva. Iako je odigrana tek trećina prvenstva, nogometaši Osijeka i njihovi navijači imaju razloga za zadovoljstvo.

Tek sedam puta u 11 utakmica vratar Vargić morao je po loptu u svoju mrežu, što Osijekovu obranu svrstava u najabolju obranu lige, uz to bijelo plavi imaju (uz Dinamo) najmanje poraza.

S tim da je Osijek pružio dobre igre i rezultate u ovom djelu prvenstva slaže se i trener Osječana Stanko Mršić koji za Glas Slavonije ističe:

S obzirom na to da smo većinu utakmica odigrali vrlo dobro, mogli bismo reći da smo na nekima, u kojima smo remizirali, i nezasluženo ostali bez preostala dva boda. Ipak, negdje možda i nismo zaslužili sva tri pa se sve to na kraju nekako vrati. Kad znamo s kakvim smo se sve problemima borili, moram biti zadovoljan rezultatima, kao što su zadovoljni i svi ostali u klubu. Nakon 11 kola imamo samo jedan poraz i držimo vrlo dobro četvrto mjesto.”

Mršić ističe i kako nikakvog opuštanja u redovima bijelo-plavih ne smije biti, jer u ovoj poprilično izjednačenoj ligi vrlo brzo može doći do preokreta, što bi Osijeku opet moglo zadati glavobolje kao i prošle sezone, kada se u zadnjim kolima borilo za prvoligaški status.

Moramo biti oprezni, ostala su još 22 kola i puno toga se tu može dogoditi. Sada na papiru imamo dobar raspored u sljedećim kolima, no to je sve relativno jer dolaze nam momčadi koje se bore za opstanak i neće biti lako. Zato bi bilo dobro da se u ovoj stanci ekipiramo i posložimo, da igrači koji su bili izvan treninga dođu u formu.”



Sličnog razmišljanja je i kapetan momčadi, Ivo Smoje, koji unatoč nešto lakšem rasporedu ističe kako se mora nastaviti racionalno te ići iz utakmice u utakmicu.

Sljedeću provjeru nogometaši Osijeka imaju već sutra kada gostuju u Vojvodini, protiv tamošnjeg prvoligaša.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari