Kronologija: Osijek potonuo u nastavku, a Zagreb došao do tri boda

U 13. kolu MAXtv Prve lige Osječani su danas gostovali u Zagrebu kod "Pjesnika". Na papiru je Osijek bio favorit, ali Zagreb je ipak došao do tri boda.

U 13. kolu MAXtv Prve lige Osječani su danas gostovali u Zagrebu kod “Pjesnika”. Na papiru je Osijek bio favorit, ali Zagreb je ipak došao do tri boda. Mršić je upozoravao da se radi o iskusnoj i dobroj ekipi i da nema podcjenjivanja, ali u drugome poluvremenu Osijek je nestao s terena.


[span class=attention]Stranica se automatski osvježava svakih 60 sekundi.[/span]

Zagreb – Osijek 2:1

Pozdrav sa stadiona u Kranjčevićevoj ulici, utakmica je upravo započela.

Osijek danas opet igra značajno oslabljen, a trener Mršić se odlučio za sljedeću jedanaestoricu: Vargić, Ibriks, Vrgoč, Novaković, Lešković, Kurtović, Pušić, Jugović, Kvržić, Pongračić i Zubak.

Zagreb je susret započeo sa sljedećom početnom jedanaestoricom: Vidaković, Pelaić, Nadarević,  Pavlović, Bevap, Jurendić, Djengoue, Štrok, Mitrović, Abdurahimi i Vojtuš.

Glavni sudac je Ivo Krečak (Šibenik), njegovi su pomoćnici Hudika (Varaždin) i Dević (Koprivnica)

Stiglo je i 12 pripadnika osječke Kohorte, a s njima i vaš izvjestitelj:)

Imamo malih tehničkih problema, ali prijenos se nastavlja 🙂

Prvi su pripjetili Osječani u 6min preko Pongračiča koji je s desne strane ušao u u šesnaesterac, ali nije uspio matirati Vidakovića.

6 min kasnije šansu su imali i Zagrebaši i to nakon prekida kada je loptu glavom zahvatio visoki Pavlović i dobro pucao, međutim, Vargić se iskazao dobrom intervencijom.

32. min GOL!!! Osijek vodi pogotkom Kvržića

Odlična kontra gostiju iz Osijeka, Pongračić je uposlio Ibriksa na desnom boku koji je sjajno prošao do kaznenog prostora, a onda još bolje zavrnuo loptu u sredinu do Kvržića koji je prizemnim udarcem s nekih 14-15 metara svladao nesigurnog vratara Vidakovića kojemu je lopta doslovno izmigoljila iz ruku

36. min Nadarević je imao šansu za izjednačenje, ali je njegov udarac sigurni Vargić uspio zaustaviti, kao i pokušaj Abdurahimija 2min kasnije.

Zadnju šansu za domaćina u prvih 45 minuta imao je Vojtuš čiji je udarac raspoloženi Vargić i ovaj puta neutralirao tako da se na odmor otišlo s minimalnom prednošću Bijelo-plavih unatoč inicijativi domaćina

Počelo je drugo poluvrijeme.

57. min GOL Izjednačio je Zagreb golom Ante Mitrovića
Abdurahimi je uzeo jednu loptu nakon slobodnjaka Jugovića i dodao do Mitrovića koji zabija za 1:1.

U momčadi Osijeka Zubaka je zamjenio Lukić i umjesto Pongračića Aleksić.

Inicijativa domaćina, a Osijek je totalno prepustio inicijativu Zagrebu. Nije nam jasno zašto je tomu tako, ali nije prvi puta da Osijek čini isto. Nadajmo se da će kao i primjerice u Puli to biti uspješan recept na kraju.

74. min GOL 2:1  Hrvoje Štrok 

Katastrofalan nastup Osijeka u Zagrebu, slobodno možemo reći najgori ove sezone. Osijek jednostavno ne može povezati dva dodavanja, a Zagreb je poveo nakon što nisu uspjeli iz tri pokušaja izbaciti loptu izvan svojih 16. metara i to bez da je momčad Zagreba prijetila.

Štrok se nakon toga našao sam i gotovo sa istoga mjesta kao Mitrović zabio za vodstvo Zagreba. Kriminalan nastup Osijeka.

Još je svega 10-ak minuta do kraja. Misli li Osijek do boda morati će krenuti žestoko prema naprijed.

Abdulrahimi je u međuvremenu imao još jednu 100-postotnu šansu, a toliko nesigurnosti u momčadi Stanka Mršića nismo vidjeli jako dugo. Jedina nada da Osijek izjednači jest da Zagreb zabije sam sebi gol.

Posljednja promjena u Osijeku. U 87. minuti umjesto Pušića ulazi Gavro Bagić.

Umalo je Osijek došao do boda. Gol je postigao Vrgoč nakon ubacivanja Ibriksa, ali je sudac pokazao zaleđe.

Potpuno razočaranje drugim poluvremenom u Kranjči. Nakon vodstva Osijek je nestao s terena, a Zagreb koji je do sada skupio svega 6 bodova uspio doći do sva tri boda. Nadajmo se kako je ovo bio samo loš dan Osijeka. Kemijanje u sastavu poharanom ozljedama i kartonima ovoga puta nije uspjelo.

Vraćamo se u Osijek praznih ruku.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari