Slavonac u derbiju 1. ŽNL svladao Dardu

U derbi susretu 1.ŽNL Osječko-baranjske pred oko 200 –tinjak gledatelja susrele su se ekipe Slavonca i Darde, momčadi koje su kandidati za prvo mjesto na ljestvici.

Susret je počeo pritiskom gostujućih igraća, koji već u 2.minuti traže jedanesterac nakon jednog više neopreznog, nego oštrog starta domaćeg branića Relatića, ali sudac je samo odmahnuo rukom da se igra nastavi. Redale su se prilike s obje strane, a najbolju je propustio Bojan Škorić u 15.minuti kada izlazi sam pred gol gostiju, ali promašuje cijela vrata. Ipak u 45. minuti nakon kornera za domaćine i greške vratara Dundovića, ekipa Slavonca povela je sa 1:0 golom Alena Relatića.

Početak drugog dijela protekao je u dominaciji domaćih igrača pa je tako u 58. minuti, nakon prodora Malete po lijevoj strani i povratne lopte Alen Buljević povisio na 2:0.

U 62.minuti i domaćini traže jedanesterac kada je loptu upućenu prema golu gostujući igrač zaustavio rukom ali i ovaj put sudac Kurbaša ništa ne svira.
Gosti se nepredaju i u 67.minuti nakon jedne izgubljene lopte domaćih Dario Pejić uhvatio je na “spavanju” vratara Dokonala i lobovao ga sa 40 metara. Ipak domaće igrače nije uhvatila panika nakon primljenog pogotka kako se to znalo dešavati u prijašnjim utakmicama pa odmah u slijedećem napadu ponovo podižu vodstvo na dva pogotka razlike. Odlična akcija domaćih po desnoj strani kapetan Ivan Čelebić odlično centrira, a Marijan Belčić zabija svoj 17. pogodak u ovoj polusezoni i postavlja konačnih 3:1.

Domaći igrači do kraja su pametnom igrom sačuvali stečenu prednost i zasluženo pobijedili.
Kako i priliči ekipama iz vrha ljestvice, utakmica je bila na visokom nivou, puna tempa i žustrine, ali i fer-korektna od igrača s obje strane i bez javnih opomena. Najslabiji pojedinac utakmice bio je sudac Ivan Kurbaša na čije su suđenje i domaći i gosti imali zamjerke.

[blockquote]1. ŽNL Osječko-baranjske: SLAVONAC – DARDA 3:1

SLAVONAC: Dokonal, Relatić, Džanko, Maleta (Tomić) Vladić, Čelebić, Burić (Štrljić), Mijić,
Škorić, Belčić (Partić), Buljević

DARDA: Dundović, Holjevac, Cvetko, Vučenović, Gužvanj, Jeftimir, V.Kovač, Šipura (S.Kovač)
Pejić, Živković, Dominiković (Ćosić)

1:0 Relatić(45′), 2:0 Buljević(58′), 2:1 Pejić(67), 3:1 Belčić(70′)
[/blockquote]

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari