Kohorta: Ne dirajte trenera koji nas je preporodio

U zadnje vrijeme, potaknute nizom loših rezultata, sve su češće priče o odlasku Stanka Mršića sa kormila bijelo-plavih. Kao i uvijek kad se spominju promjene trenera, mišljenja su podjeljena. No, najvjerniji navijači nemaju dvojbe i stali su uz Stanka. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

[blockquote]Ovim putem mi navijači NK Osijeka želimo pružiti punu podršku treneru Stanku Mršiću, u nadi da će se naš glas barem malo čuti. Kao pozitivan primjer u Hrvatskom nogometu, a i sportu općenito, želimo pokazati da ne mjenjamo mišljenje nakon niza loših rezultata, da smo i dalje tu iako nas bole porazi, iako nas boli ispadanje iz Hrvatskog nogometnog kupa, ali želimo da se u našem klubu radi sustavno i sa pogledom u budućnost.

Koji je konkretan razlog za promjenu trenera, ima li naš klub ideju ili plan tko bi mogao biti novi trener i po čemu je on bolji od sadašnjeg? Ne želimo dopustiti smjenu trenera koji je preporodio ovaj klub, koji je ostvario jedan od dužih nizeva utakmica bez poraza, doveo nas na prag osvajanja Hrvatskog nogometnog kupa, izveo na europsku scenu, skupio dovoljan broj bodova da NK Osijek uđe u mirno proljeće, afirmirao mlade igrače…

Iako je taj čovjek radio sa nezadovoljnim igračima koji mjesecima nisu dobili plaću, mučio se sa ozljedama ključnih igrača, započeo sezonu NK Osijeka u lipnju, tako da se pad forme mogao i očekivati. Takva situacija bi se mogla dogoditi i ekipi sa puno većim izborom igrača. Ove godine bili smo svjedoci nekih od najboljih predstava NK Osijeka u bližoj prošlosti, nećemo nikada zaboraviti 3-0 protiv Cibalije u polufinalu kupa i ponovni izlazak na europsku scenu.

Loše stanje NK Osijeka na ljestvici prve HNL plod je manjka kvalitetnih igrača, nedovođenje niti jednog pojačanja ovog ljeta, česte povede u ekipi, nezadovoljni igrači… a nikako Stanko Mršić. Klubovi koji su trenutno ispred NK Osijeka u prvoj HNL uložili su u svoje ekipe puno više, objektivno imaju i kvalitetnije igrače ili točnije rečeno iskusnije igrače.

Ako ništa drugo ugledajmo se na velike svjetske klubove koji ne mijenjaju trenera i ne pričaju o njegovoj smjeni nakon prvog lošeg niza, ne sazivaju odbore za hitnost, čija je stručnost vrlo upitna (čast izuzecima), nego i u teškim trenucima daju podršku čovjeku kojeg su izabrali.

Na ovaj način smo htjeli stati iza čovjeka koji nas je zadužio svojim kvalitetama, radom i predanošću, čovjeka koji kaže ono što misli i koji nije rob i marioneta ljudi iz vrha HNS-a, čovjeka koji se dokazao u mnogim klubovima, pa tako i u svom prvom mandatu u NK Osijeku.

Vrijedi li izgubiti takvog trenera i spustiti se ponovno za razinu dolje? Navijačima NK Osijeka je puna kapa mutnih poslova i skrivenih utjecaja koji se često upleću u naš klub, odlazak Stanka Mršića će vjerojatno otjerati sa stadiona i ona najvjernije. Zato šaljemo ovaj apel za čovjeka koji je iz NK Osijeka izvukao najviše što je mogao i zato se još uvijek nadamo da je još moguće sjesti za isti stol i naći zajednički jezik sa Stankom Mršićem i s njime na čelu izgraditi jači NK Osijek.

KOHORTA[/blockquote]

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari