FOTO i VIDEO: Osijek bez para pobijedio Mamićeve milijune

>> FOTO i VIDEO: Osijek bez para pobijedio Mamićeve milijune

Sve strepnje, svi strahovi vezani uz NK Osijek nestali su ove nedjelje na Gradskome vrtu. Osijek je pobjedio Dinamo i tako na najbolji način krenuo u nastavak sezone.

Od samoga početka vidjelo se kako ovo neće biti jednosmjerna utakmica kakve smo uobičajeno gledali u dvobojima Osijeka i Dinama. Stanko Mršić znalački je postavio ekipu u kojoj je Mišić zamjenio Jugovića, a Mikulić Vargića i još jednom pokazao kako mu Dinamo leži.

Osijek je napao ekipu iz Maksimira visoko na njihovoj polovici i nije dozvolio da razviju svoje kombinacije i stisnu domaće u vlastitih 16 metara. Isplatilo se to već krajem prvih 15 minuta kad kornera Vrgoč skače i puca, a nakon odbijanca Kelave loptu sprema u gol za slavlje snijegom zametenih gledatelja.

Da Dinamu neće biti lako pokazao je i golman Mikulić koji je utakmicu odradio na vrlo visokoj razini. Sigurnost koju je pokazao sigurno će biti nit vodilja za njega u nastavku sezone. U nekoliko prilika odlično je i izletio u noge protivnika i pokazao kako se odlazak Vargića neće niti najmanje osjetiti. Mnogi su za Mikulića već ranije govorili kako je vrlo kvalitetan vratar, a danas je to i pokazao na najbolji mogući način. Do kraja poluvremena nekoliko udaraca Čopa, Sammira i Tomečaka sigurno je ukrotio.

Drugo poluvrijeme Osijek se orijentirao na vlastiti gol i protunapade i to je odlično funkcioniralo sve do 83. minute kada gotovo na silu Dinamo poravnava. Ibanez izvodi korner, a Ademi nakon gužve pogađa.

Svi su tada pomislili “Zar opet?!”, ali fantastičnu akciju odigravaju tada Pongračić i Pušić, a Pušić gura loptu pored nemoćnog Kelave za veliko slavlje. Pušić je inače odigrao odličnu utakmicu i ako tako nastavi mogao bi biti nositelj igre Osijeka u nastavku sezone.
Dodajmo kako Dinamu nije pomogao ni Bruno Marić koji je u nekoliko navrata dobrano iznervirao domaće, ali je nakon nekoliko protesta u prvom poluvremenu ipak ujednačio kriterije i mirne priveo utakmicu kraju.

Sa nova tri boda Osijek je došao u sigurniju zonu, a slijedi Cibalija u gostima.

Tekst: T.M./SiB.hr
Foto: M.Banić/SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari