NK Osijek: Još je mnogo igrača kojima na ljeto ističe ugovor

Dojmovi pobjede nad Dinamo lagano splašnjavaju, a čelnici osječkog prvoligaša okreću se rješavanju pitanja koja još nemaju odgovor.

Naime, mnogo je još igrača kojima na ljeto ističe odgovor. Čak četvorica igrača koji su nastupili u nedjelju mogli bi na ljeto postati slobodni igrači, a među njima su i oba strijelca, Pušić i Vrgoč.

Osim njih u istoj situaciji su i Kurtović i Ibriks, a čelnici bi sigurno htjeli zadržati i Tomislava Šoršu koji trentuno prolazi naporan put povratka na teren. Njega je neuobičajna ozljede na više od pola godine odvojila od travnjaka.

Dodajmo njima i Leku, Zulima te Ivana Miličevića koji trenutačno trenira s juniorima jer čeka rješenje Arbitražne komisije HNS-a u kojem je tražio raskid ugovora na štetu kluba.  U biti, od 13 igrača kojima je istjecala ugovorna obveza dogovor je postignut samo s kapetanom Ivom Smojom i vratarom Zvonimirom Mikulićem. Jugović i Kvržić su transferirani u Rijeku, a sudbina svih ostalih je neizvjesna.

Pokušat ćemo sa svima obaviti još jednu rundu pregovora. Kad smo posljednji put razgovarali, pregovaračke su nam pozicije bile mnogo lošije nego danas. Uskoro će svi u klubu osjetiti dah stabilnosti i nadamo se da će nam to biti dodatni argument da privolimo igrače na nove ugovore. Nećemo im davati nikakva prazna obećanja nego ćemo uvjete koje dogovorimo poštovati. To odgovorno tvrdim Glas Slavonije prenosi riječi predsjednika Zdravka Josića.

Zasad je od svih njih samo Tomislav Šorša odlučno rekao – ne. Kod njega postoji problem spora oko troškova dugotrajngo liječenja, koje klub nije bio u stanju sufinancirati. Sada će možda NK Osijek moći platiti dio troškova pa se stvari promijene.

Glavni adut čelnicima kluba u novim pregovorima bit će bit će poravnanje dugovanja i financijska stabilizacija.

[important title=]DOMAGOJ PUŠIĆ
Prije je bio nezadovoljan statusom, ali ima puno Mršićevo povjerenje

HRVOJE KURTOVIĆ
Ne bi imao ništa protiv ostanka ako mu se riješe dugovanja

IVAN IBRIKS
Nije se dosad izjašnjavao vezano uz svoje ambicije

BRANKO VRGOČ
Očekuje da se njegove igre i status bolje honoriraju[/important]

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari