FOTO i VIDEO: Buseni i Mikulić za bod protiv Istre

>> FOTO i VIDEO: Buseni i Mikulić za bod protiv Istre

OSIJEK – ISTRA 1961 0:0

Počelo je prigodom Rocea i Kvržića, a nastavilo se napadima Osijeka. U 6. minuti lijepa akcija Osječana koja je trebala završiti golom, no Antonio Ježina na vratima Istre 1961, kao i njegov kolega na vratima Osijeka Zvonimir Mikulić, je sjajno branio tijekom cijelog susreta.

Pongračić – Kvržiću ovaj ostavlja Ibriksu, Ibriks dobro puca, no još je bolji Ježina. U nastavku pokušao je Pongračić sam, no taj je puta bilo preslabo. U 15. minuti spetljali su se na rubu 16-terca Roce i Aganović, a u 18. minuti Roce je pokušao volejom.

U 32. Kvržić je prošao po desnoj strani, ne štedeći se za Rijeku, i sjajno prebacio s desna na lijevo u 16-terac pred Pongarčića koji u padu pogađa – busen. Puljani su trebali s 2:0 otići na odmor. U 40. Milić i Bačelić-Grgić. Mikulić odlično skida udarac glavom ovog drugog. U 44. slična akcija kao onoj iz 32., no na drugoj strani. Bačelić- Grgić je trebao pod gredu zakucati loptu koju mu je dao Aganović no umjesto toga na zemlji ju lovi odlični Mikulić.

U 54. Bačelić-Grgić daje još jednu priliku Mikuliću da pokaže kako je dobro što je Vargić otišao u Rijeku. Bačelić-Grgić loptu u desni gornji kut, a Mikulić u paradu za pljesak. Četiri minute kasnije kombinacija Glavaša koji je ušao u drugom, i Kvržića koji je pokušao glavom. U 62. je opet busen spriječio Pongračića da pogodi s deset metara – SAM. Tih busena ima na sve strane i nikad ne znaš kad će baš tebi pod nogu. U drugoj polovici drugog poluvremena Osječani su više htjeli no što su mogli.

Kraj utakmice je opet pripao Istri. U 78. Havojić, koji je također ušao u drugom, se uplašio lopte koje je došla u peterac – te lopte, posvuda lete! No, kada ju ukroti Havojić svašta zna sa loptom, pa su tako on i Prelčec izvrtili obranu Osijeka u 86. minuti, a minutu kasnije Osijeka opet čupa Mikulić koji loptu Bačelić-Grgića skreće u lijevu vratnicu. Obojica trenera su zaključila kako je bod velik k´o kuća. Pamić i kako mu je to prvi protiv Osijeka u drugom mandatu na klupi Istre 1961.

Tekst: Radio Osijek
Foto: M.Banić/SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari