Treba li smijeniti Mršića?

24 sata je prošlo od jučerašnje katastrofe na Gradskom vrtu. Nažalost nije ovo prva ovakva blamaža bijelo-plavih u HNL-u, ali je sigurno jedna od bolnijih. Kod kuće izgubiti 0-4 i biti potpuno razbijen od ekipe koja se bori za ostanak...

S pravom se trener Stanko Mršić nakon utakmice morao suočiti sa neugodnim pitanjima o njegovoj sudbini na klupi bijelo-plavih.

Nemam se ja čega bojati. Glava će ostati na ramenima, ali treba objektivno sagledati sve stvari. Nemam prevelik izbor igrača, puno nas je igarča napustilo otkako sam došao na klupu Osijeka, a nisam ni u snu mogao očekivati da ćemo odigrati ovako lošu utakmicu, rekao je Mršić na press koncerenciji.

Mi smo istražili što o smjeni trenera misle navijači.

Na neslužbenoj Facebook stranici NK OSIJEK danas popodne je postavljena anketa s pitanjem “Treba li smijeniti Mršića?”. Zanimljivo, preko 90% navijača koji su sudjelovali u anketi smatra da Mršić treba ostati. Većina za jučerašnju blamažu optužuje igrače.

Neke zanimljive komentare prenosimo u izvornom obliku:

[important title=]Dario Žerjav: Ne jer covjek nije apsolutno nist kriv prije par mjeseci najbolji trener i sve a  sad ga se smjenjuje nije on kriv neg igraci nama i da drugi trener dode nebi nist pomogo.

Mario Katušić: 6 pobjeda u 25 utakmica, sramotno ispadanje iz Kupa…
Do jučer je kod mene imao kredit (svi ostali treneri bi s moje strane bili poslani u PM već nakon Lokomotive), no nakon ovoga više nema. Nitko mi ne može tvrditi da imamo slabiju ekipu od Zadra, Intera, Cibalie, Zagreba… A gledajući kako sada igramo izgubiti ćemo od njih sviju

Marin Bilandžić: najveću krivicu snose igrači, oni su ipak ti koji igraju. Naravno da i Mrša snosi dio krivice, ali što više čovjek da napravi kad ima takve panjeve u ekipi. Po meni iz naše baze igrača, muških, nema pravih pojačanja (daj bože da se varam). Svi su oni isti, čudan neki odgoj, samo da su frizure na mjestu i da se navečer može dobro popit, koju butru zbarit na šemu da igra za nk osijek, a poslije toga umjesto da muški podnose to pijanstvu, oni ko tetkice samo kukaju. Kratko rečeno, oni su pičkice i ne zaslužuju nosit dres NK Osijeka! Mrša neka ostane do kraja sezone, a poslije toga ćemo se vjerojatno pozdravit s njim.

Martin Vukovac: Treba udarit tamo gdje najviše boli,po đepu.onda če shvatit kako se brane boje kluba.Očigledno drugi jezik ne znaju.SRAMOTA!

Marijan Palić: Prije par mjeseci najbolji trener, a sad bi ga odbacili ko staru cipelu… ko će nas voditi? Bilić i co. i onda opet sve u krug? Igrači su katastrofa, hodanje po terenu. Mogu oni odigrati kad se bore, ali jučer to nije bio slučaj, trener je najmanje kriv… Drago mi je što su ljudi ovako jasno pokazali svoje mišljenje, nadam se da će na to obratit pažnju i uprava…[/important]

Na forumu bijelo-plavi.com gdje se okupljaju drukeri sa istočne tribine mišljena su ipak malo podjeljenija. Također prenosimo neke zanimljive komentare:

[important title=]Nozh: Ja sam svakako za njegov odlazak. Ipak ovo je već neizdrživo. 6 kola bez postignutog gola, ova sramota protiv Istre (ajde, ajde da je npr. Dinamo pa ne bi tako oštar bio), tim izgleda bezvoljno, ne vide se uigrane napadačke akcije, što je previše je previše. Nema baš nekog dobrog opravdanja za ovu sramotu i sve što se događa zadnjih 6 utakmica. Ne vjerujem da se s našom ekipom ne može baš zabiti gol.

Suri: najveći krivci su igrači. ali oni se uvijek izvlače jer se ne može promijeniti kompletna momčad pa trener dobije po repu. dajte da više imamo trenera koji će raditi barem 2-3 sezone. dio krivice je na mršići jer nije u stanju pokreniti pičkice da igraju, ali sam svejedno uvjerenja da su igrači najveći krivci…
u krajnjoj liniji, lijepo je čovjek na početku upozoravao upravu da ovi nisu za klinac i da mu dovedu nekoga. e pa kad su i žitnjak i josić bili toliko pametni da ga opovrgavaju. sad neka i oni snose odgovornost.

Marko: Šta bi trener trebao trčat umjesto igrača!? NK Osijek je samo pukom srećom skupio ovih 30 bodova, da nije bilo Mršića ne bi imali ni 20. Ova momčad jednostavno nema kvalitetu, pa to se vidi iz aviona.
U vezi osim Pušića nemaš igrača koji zna nešto napravit s tom loptom, Kvržić se svpjim driblinzima iz utakmice u utakmice sve više gubi. A i kao takav nam je u TOP 3 igrača što dovoljno sve govori. Napadača nemamo već skoro nekih 10 godina (Jukić mi je zadnji na pameti),  naši napadači već sezonama ne mogu preći granicu od 5 golova po sezoni. Ma lakrdija.
Mršiću ostani, a ovi svi ostali nek se gube.

Gunners: Slažem se, previše puta smo ove sezone nadigrani u Gradskom vrtu, a ovakvu blamažu jednostavno trener ne može preživjeti.
Pamić izjavljuje prije utakmice u novinama, kako treba samo zaustaviti Osijekovu desnu stranu i pritisnuti sredinu i upravo to napravi jučer. Naš Stanko postavi Šoršu koji još nije za prvoligaški nogomet, a Kvržića gurne u napad, Blatnjak mu igra nekog prednjeg veznog umjesto napadača. Pongračić je odličan drugoligaški igrač, možda za koju godinu bude za klupu NK Osijeka… Dugandžić je jučer pokazao da je puno bolji od njega, bar se zna graditi i dignuti glavu.
Aleksić je bio u panici i ostavljen je kao na streljani. Leko je kriv bar za dva gola –> ovo nije krivica Stanka nego Josića, koji Vrgoča drži na tribini – da puni smo kvalitetnih igrača da bi si dopuštali takvu zajebanciju.
I onda spadnemo na jednog igrača koji igra nogomet u NK Osijeku (osim Mikulića) – Pušića, koji ima previše muke prema nazad da bi bio koristan prema naprijed. I da, Pavić je isto pokazao da treba biti u prvih 11.
25 KOLA – 6 POBJEDA – PA ZATO SE I U OLIMPIJI DOBIJA OTKAZ![/important]

Podsjetimo, i krajem prošle godine poteglo se pitanje oko smjene Mršića. Tada su i navijači i uprava stali uz trenera.

Kakva će biti Stankova sudbina na klupi bijelo-plavih saznati ćemo u utorak.

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari