Kohorta veličanstveno proslavila svoj 25. rođendan

Jučerašnjom akcijom dobrovoljnog darivanja krvi u prostorijama stadiona Gradski vrt završio je tjedan u kojem je osječka navijačka skupina Kohorta slavila svoj 25. rođendan.

Raznovrsni program počeo je prošli utorak prodavanjem rekvizita na štandu pored Supera. Kohortaši ističu kako je već u prva dva dana prodano 350 ulaznica za njihovu tribinu, što i ne čudi previše kad je cijena bila izrazito povoljna. Za 20kn dobila se ulaznica i prigodna rođendanska majica.

U četvrtak Kohortaši su se družili u svojoj Udruzi uz čobanac, a zatim i priredili lijepo iznenađenje za sve koji su se zatekli oko 20h na promenadi. Naime, dečki su zapalili 50-ak baklji na jeziku u Zimskoj luci i stvorili prelijepu sliku.

Petak je bio rezerviran za karusel gradom. Mnoštvo auta krenulo je iz Tvrđe i bučno se provozalo gradom pozivajući Osječane na utakmicu. Nakon karusela fešta se nastavila u bivšoj Vegi gdje je organiziran veliki party. Svirali su “Zvone i levati”, “Pullover bend”, a nakon njih do ranih jutarnjih sati sve prisutne zabavljali su DJ-evi.

Nije bilo puno vremena za oporavak od partija, jer utakmica sa Zadrom, koja je bila i centralni dio proslave rođendan, bila je već u subotu u 16h. Kohortaši su iz svoje Udruge krenuli oko 15h prema stadionu gdje su zajedno sa predsjednikom NK Osijek Zdravkom Josićem položili vijence i zapalili svijeće na spomen ploču poginulim Kohortašima u Domovinskom ratu.

Na jugoistočnoj tribini, gdje se inače okupljaju Kohortaši, osjetno više navijače nego inače. Po našim prosjenama više od 500. Bučno i glasno navijanje eruptiralo je u 22. minuti kad je  Kvržić doveo bijelo-plave u vodstvo. Nakon 7 utakmica Osječani su napokon zabili gol. Najbolji poklon navijačima za rođendan.

[span class=camera]GALERIJA: 25 godina Kohorte[/span]

Samo tri minute kasnije prva koreografija. Poruka “Tvoja vjerna Kohorta” i u pozadini bijelo-plava dimna zavjesa. Prekrasna slika koju je ostatak stadiona nagradio pljeskom, a službeni spiker čestitao je rođendan Kohorti.

U 25. minuti drugog poluvremena nova koreografija Kohorte. Preko cijele tribine šetalica sa nacrtanom Rubikovom kockom i na svakom polju grb NK Osijek. Na ogradi poruka “Već 25 godina kako god okreneš”. Jasna poruka navijača kako su svih ovih 25 godina uz klub, i u dobru i u zlu.

Na kraju sve je ispalo po najljepšem scenariju. Rođendan proslavljen bučno i korektno, a igrači su navijačima poklonili najljepši poklon – pobjedu.

Nakon utakmice fešta se preselila nazad u prostorije Kohorte, gdje su se navijačima pridružili i igrači. Kasnije navečer došli su i tamburaši.

Kohorti još jednom čestitke, uz nadu kako će se subotnja atmosfera ponoviti i na idućim utakmicama, a isto vrijedi i za igrače Osijeka, da će se vrati pobjedama i zabijanju golova.

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari