Osijek na Leškovićev pogon do pobjede protiv Zagreba

Marko Lešković zabio je jedini pogodak na  utakmici između Osijeka i Zagreba i tako na najljepši mogući način čestitao sam sebi rođendan.

>> Osijek na Leškovićev pogon do pobjede protiv Zagreba

Nažalost, jedan je to od posljednjih njegovih pogodaka u dresu Osijeka jer se već od ranije zna kako od ljeta prelazi u redove Rijeke. Za rastanak odigrao je danas vrlo dobru utakmicu i svojim pogotkom zapečatio ostanak Osijeka u prvoligaškom društvu.

Utakmica je počela vatreno pa je prvo junior Mandić sam išao na golmana Zagreba na jednoj strani, a Abdurahimi na drugoj strani na Mikulića, ali su obojica bili neprecizni. Iz prvog dijela još vrijedi istaknuti još jedan pokušaj Abdurahimija i sjajnu intervenciju Mikulića te pokušaje Kvržića i Peroševića.

Osijek je poveo nakon petog kornera kada golman Livaković propušta jednu loptu, a Lešković neometan iz neposredne blizine loptu zakucava u mrežu za pokazati će se i konačnih 1:0. Odmah u sljedećem napadu neoprezna je bila domaća obrana pa Bevabov šut završava u vratnici.

Drugo poluvrijeme Osijek je sigurno kontrolirao susret, ali im je preveliku opreznost u jednom trenutku zamjerila i publika koja je povicima s istočne tribine jasno pokazala da želi pogotke i žustiju igru.

Od prigoda vrijedi istaknuti vratnicu Leškovića koji je gađao glavom,  te udarac Pušića koji je neometan nakon odlične akcije Krstanovića po desnoj strani promašio okvir gola.

Nakon ovoga kola Osijek ima 36 bodova, a u sljedećem kolu gostuje na Maksimiru protiv finalista kupa Lokomotive.

Tekst: T.M./SiB.hr
Foto. M.Banić/SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari