Osijek Kelme i Alumnus podijelili bodove

Osijek Kelme i Alumnus odmjerili su snage u trećem kolu hrvatskog futsal prvenstva i remizirali. Nakon prvoga dijela Alumnus je imao prednost od 1:2, a u nastavku susreta Osijek Kelme uspio je izjednačiti (2:2).

Prije samog početka u Zrinjevcu je viđen pravi spektakl, vrhunski light show te dimne “zavjese” uveličale su prvu domaću utakmicu bijelo-plavih ove sezone.

Marin Smoje na teren je poslao sljedeću petorku: Duvančić, Čavar, Stipanović, Horvat i na vratima Mladina. Svakako treba spomenuti da u redovima domaćih nije bilo ozljeđenih Gorana Dakića i Armanda Kajfeša. Mićo Martić na parket Zrinjevca poslao je na vratima Modrušana, Grbešu, Đulvata, Penavu i Postružina.

Prva prijetnja na utakmci dolazi od strane domaćih preko Duvančića koji iz slobodnjaka prijeti. Nakon toga pokušava i Čavar iz voleja na ubačaj Horvata, ali brani to golman Alumnusa Modružan. Gosti prijete u nekoliko navrata, ali ne previše opasno.

U petoj minuti Horvat i Stipanović dobro kombiniraju, ali šut Darija Stipanovića završva pored vratnice. Minutu kasnije i Meter opasno šutira, ishod je identičan prethodnom. Prijete nakon toga i gosti, Matošević kasni na udarac nakon akcije gostiju, a Capar iz slobodnjaka prijeti Osječanima, no mreže se nisu tresle sve do osme minute.

Osijek Kelme dolazi u vodstvo preko Andreja Pandurevića koji je preciznim udarcem u lijevi donji kut prevario vratara Modružana. Nakon toga polušanse su imali Meter, Duvančić i Pandurević kod domaćih, a kod Alumnusa dva puta Đuvalt.

I onda slijedi potpuni preokret gostiju. U 16. minuti Alumnus izjednačuje, Matošević vara svog čuvara i šalje loptu iza Mladine, a nedugo kasnije ekipa Miće Martića preokreće rezultat. Ziberi nakon greške domaće obrane dovodi Alumnus u vodstvo od 1:2.

U 19. minuti Capar promašuje prazna vrata u sjajnoj poziciji. Odmah u sljedećem napadu dogodila se sporna situacija. Domaći su tražili faul nad Meterom i slobodan udarac, ali suci ništa nisu svirali. Na odmor se otišlo s rezultatom 1:2 za Alumnus uz pljesak osječke publike.

Poluvrijeme dobrom šansom otvara Matošević, njegov šut prolazi pored vratnice. Nakon toga na scenu stupa Mladina koji dva puta sjajno reagira, a posebno se istaknuo kada je obranio zicer Caparu. Meter je u 27. minuti imao dobru šansu, ali gađa neprecizno.

Prvi od dva crvena kartona gostiju dogodio se u 29. minuti, pocrvenio je Postružin. Alumnusov igrač dobio je drugi žuti karton. Sijedi logični pritisak Osijeka, šanse se redaju preko Horvata i Čavara, a onda je u 12. minuti Zvonimir Horvat nakon dobrog ubačaja s desne strane poentirao za izjednačenje.

Mogli su gosti do novog vodstva u 32. minuti, ali Penava je gađao pored desne vratnice domaćeg gola. Slijede odlične šanse domaćih, prijete Horvat i Čavar, no ostaje 2:2. Capar nakon toga zarađuje drugi žuti, time i crveni karton. Kreće opsada gostujućeg gola, ali nisu uspjeli s igračem više postići pogodak igrači Marina Smoje. Do isteka drugog poluvremena bilo je nekoliko polušansi na obje strane, ali mreže se više nisu tresle.

U samoj završnici Matošević je bio sam pred vratima, dobro šutira, ali Mladina sjajno reagira i spašava Osijek Kelme. Uzbudljivi susret završio je bez pobjednika, 2:2.

[blockquote]1. HMNL, 3. kolo:

SD Zrinjevac, Osijek.
Gledatelja: 800

Prvi sudac: Mario Vecko (Virovitica)
Drugi sudac: Krešimir Gregurević (Slavonski Brod)
Treći sudac: Ivica Blažević (Virovitica)

Osijek Kelme – Alumus 2:2 (1:2)

Strijelci: Pandurević 8′, Horvat 31′ / Matošević 16′, Ziberi 16′

Osijek Kelme: Mladina, Gabrić, Duvančić, Čavar, Horvat, Pandurević, Govorko, Lešić, Mlinarević, Meter, Stipanović, Včelik, Lukenda, Barišić.
Trener: Marin Smoje

Alumnus: Modružan, Capar, Brnić, Grgić, Postružin, Ziberi, Bašić, Horvat, Grbeša, Ledinščak, Matošević, Vuk, Penava, Đulvat.
Trener: Mićo Martić[/blockquote]

Tekst: Mario Glasnović/hrfutsal.com
FOTO: Hrvoje Knežević

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari