Stojkić utišao Zrinjevac

Pred više od 1000 gledatelja momčad Osijek Kelmea doživjela je prvi poraz u Zrinjevcu ove sezone, prvenstveno zahvaljujući izvrsnim obranama gostujućeg vratara Marina Stojkića. Osijek Kelme se sada nalazi na šestom mjestu prvenstvene ljestvice.

Prvu priliku na utakmici imao je Osijek Kelme, kad je Čavar u drugoj minuti pucao preko vratnice. Gosti su uzvratili u četvrtoj minuti preko Perišića čiji je udarac izvrsno skinuo Mladina. U idućim minutama Osijek Kelme je imao terensku inicijativu, ali su svi udarci završili van vrata Stojkića. Murter je na prijetnje odgovorio u devetoj minuti, ali siguran je bio Mladina. Uslijedile su prilike Kajfeša, Čavara i Lešića, te gostujućeg Perišića, ali nijedna od njih nije pretvorena u gol. U 15. minuti obrana Osijek Kelmea loše je reagirala, te je Murter golom Stipe Vedrića poveo 1:0. U istoj je minuti pokušao izjednačiti Zvonimir Horvat, ali je njegov udarac završio u rukama Stojkića. U 17. minuti iskazao se i Mladina kada je skinuo izvrstan udarac Ajdukovića. Do kraja poluvremena Osijek Kelme je u par navrata opasno zaprijetio, ali se na odmor otišlo s minimalnom prednošću gostiju.

Drugo poluvrijeme prilikom je otvorio Horvat, ali je pucao pored vratnice. Isti igrač imao je dobru priliku u 23. minuti, ali je izvrsno reagirao Stojkić. Sličan scenarij ponovio se i minutu poslije, Duvančić je pucao iz blizine, a Stojkić obranio gotovo nemoguće. U 26. minuti gosti su mogli udvostručiti vodstvo nakon slobodnog udarca. Pucao je Klarin, a njegov je udarac završio u spoju stative i grede. U 30. je minuti dobru šansu za poravnanje rezultata imao Meter, ali je njegov udarac pogodio lice protivničkog vratara. U narednim minutama mrežu Murterina je u više navrata spašavao izvrsni Stojkić. U 35. minuti prekršaj osječke momčadi je kaznio Nikola Pavić koji će povećao vodstvo gostiju na 2:0. Minutu kasnije gosti su mogli zabiti još jedan gol, ali nisu realizirali kazneni udarac. Vodstvo su nakon toga pokušali smanjiti Meter, Horvat i Kajfeš, ali je njihove udarce skidao izvrsno raspoloženi Stojkić.

Od 38. minute Osijek Kelme je igrao s igračem – golmanom, što je minutu poslije iskoristio Karlo Klarin, koji je zabio za vodstvo Murtera 3:0. Ipak, do kraja utakmice Zvonimir Horvat je zabio počasni pogodak za konačnih 1:3.

Unatoč porazu, za Osijek Kelme može biti ohrabrujući podatak da je i dalje najposjećenija momčad lige. Nešto više od 1000 ljudi dalo je dobru podršku svome klubu, ali zbog izvrsno raspoloženog Stojkića, to ovoga puta nije bilo dovoljno za osvajanje bodova.

U idućem kolu Osijek Kelme gostuje u Dubrovniku kod MNK Squarea, a kolo nakon toga u Zrinjevac dolazi doprvak Vrgorac.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari