Zečice dva puta vodile, no na kraju Švicarke ipak uvjerljivo slavile

Nogometašice Osijeka izgubile su prvu utakmicu 1/16 finala Lige prvakinja u Gradskom vrtu 2:5 od, ipak prejakih, švicarskih predstavnica Zürich Frauen.

Osječanke su vodile dva puta i, dok su imale snage, bile ravnopravne protivnicama iz Züricha. U desetoj minuti “Zečice” su povele pogotkom Maje Joščak i samo su sekunde nedostajale da osječanke na odmor odu s prednošću. No, tada je svojkapetanica gostujuće ekipe, Fabienne Humm, postigla svoj prvi pogodak za 1:1.

Osječke nogometašice odlično su krenule i u drugo poluvrijeme kada je Mateja Andrlić vratila vodstvo, no ono je trajalo samo 60-ak sekundi. Švicarke su izjednačile, a zatim su osječanke “klonule” – i fizički i psihički. U 66. minuti ponovno pogađa kapetanica Fabienne Humm za 2:3, slijedi i autogol Osječanki za 2:4 u 69. minuti, a u samoj završnici Švicarke daju i 5. pogodak. S konačnih 5:2 Zürich Frauen gotovo su osigurale prolazak u osminu finala Lige prvakinja. Uzvrat je za tjedan dana u Švicarkoj, a pobjednik ide na boljega iz susreta Medyka i Glasgowa.

Stječe se dojam kako su predstavnice Hrvatske u Ligi prvakinja možda mogle i bolje proći, no tu su bile i sutkinje kako bi pripomogle “za svaki slučaj”, a i same Švicarke su pokazale kako ne poznaju fair play igru. Jedan su pogodak postigle nakon što je igračica Osijeka ležala ozlijeđena na travi, te su domaće igračice tražile da se lopta izbaci iz igre kako bi joj se ukazala pomoć, no, kao što je rekao trener Osječanki Zvonko Kolak nakon utakmice: “Nema tu fair playa, one su takve, one ne izbacuju loptu, a do svog cilja dolaze, ako treba, i preko mrtvih. Tu nema stajanja, to su nam i pokazale, a mi moramo sada nešto naučiti iz toga. U Europi nema fair playa, nego samo rezultat. Osim toga i sutkinje su takve kakve jesu, a mi još nismo sazreli za Europu.” – rekao je Kolak i dodao: “Ipak da ne bi ispalo kako se izvlačimo, utakmicu smo izgubili početkom drugog poluvremena kada nam pala koncentracija. Igračice Züricha ipak su, bez obzira na “malo drugačije suđenje” nego smo naviknuli, fizički jače od nas. Što se tiče nogometa možemo im se suprotstaviti, no naletjeli smo na jačeg protivnika.” – zaklučio je Kolak zahvalivši publici (oko 1.000 ljudi) i najavivši kako se u uzvratu neće unaprijed predati.

Tekst: Radio Osijek
Foto: Maria Elena Di Ciommo (SiB.hr)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari