Osijek pred 8 tisuća ljudi slavio protiv Istre

Antonio Peroševič postigao je pogodak vrijedan tri boda protiv Istre i time se iskupio za neiskorišteni kazneni udarac s kraja prvog dijela. Pobjeda je mogla biti i veća, budući da gosti nisu stvorili niti jednu izgledniju prigodu, ali niti napadači Osijeka nisu bili dovoljno koncentrirani u nekoliko izgledanih prigoda.

Pred jako lijepo popunjenim tribinama, Osijek je od prve minute krenuo furiozno i to je rezultirano brojnim prigodama u samom početku, protiv izrazito defenzivno postavljenog domaćina. Tako je prvi pokušaj upisao vrlo aktivni Škorić, no bez veće opasnosti. Puno veća dogodila se u 11. minuti, kad je Perošević pucao glavom nakon kornera, ali Brkić upisuje svoju prvi sjajnu intervenciju, odnosno “čupa” loptu ispod grede. Nakon 15-ak minuta potpune inicijative Osijeka, Istra je uspostavila ravnotežu, no nisu se ozbiljnije uspjeti približiti kaznenom prostoru.

Nakon toga je uslijedilo nekoliko udaraca Mile Škorića u nizu, no svi su završili u bloku Istre, a dobar prodor je izveo Jamak, no bez konkretne završnice. U 34. minuti u prilici se nalazi Vojnović, ali se oskliznuo, a tri minute kasnije samo su milimetri nedostajali nakon udarca glavom Šorše. Nova sjajna intervencija Brkića dogodila se u 40. minuti kad je obranio volej Peroševića, a malo nakon toga i sjajno ušao u udarac istom igraču, nakon prodora po desnoj strani.

Kada se mislilo da će se na odmor otići s ovim rezultatom, Šorša je izveo solo prodor, a u kaznenom prostoru na njega starta Heister te dolazi do kaznenog udarca. Ipak, Perošević puca slabo i po sredini gola te Brkić brani, a sudac je tog trenutka označio kraj prvog dijela.
No, napadač Osijeka se iskupio već u prvom napadu drugog dijela, odnosno u 47. minuti. Matas je ubacio na drugu vratnicu, gdje glavom šutira Vojnović, Brkić upisuje još jednu nevjerojatnu intervenciju, ali Perošević je sve pratio, natrčao i s tri metra zakucao loptu u mrežu. Osijek se tad nije povukao nego su nastavili tražiti drugi pogodak koji bi im osigurao prednost u međusobnim susretima nad Istrom.

Danas sjajni Šorša je tako u 51. minuti dva puta izlazio pred Brkića, ali oba puta se umjesto udarca odlučio na, nažalost neuspješno, proigravanje, dok dvije minute kasnije nakon kornera šutira Laštro, pored gola. Istra se otvorila, no i dalje nisu uspijevali dolaziti do prave prilike, pa čak niti udarca iz daljine, a domaći su pokušali dalekometno preko Šorše i Peroševića, no neprecizno. Perošević je ipak u 77. minuti bio blizu drugog pogotka, no i to je otišlo pola metra pokraj gola.
Do kraja susreta je još pokušao Aneff, nakon asistencije Glavaša. Lijepo se okrenuo i gađao pod gredu, no bilo je previsoko. Tako je susret završio bez ijednog ozbiljnijeg pokušaja gostiju, kojima je previše nedostajao Dejan Radonjić. Istra u idućem kolu dočekuje Dinamo, a Osijek ide na gostovanje Rijeci.

Foto: M.Banić/SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari