Osijek došao do treće ovosezonske pobjede nad Rijekom

Nogometaši Osijeka svladali su po treći put ove sezone prošlogodišnjeg prvaka Rijeku. Strijelci za Osijek bili su Grgić i Hajradinović, dok je za Rijeku zabio Pavičić.


OSIJEK 2:1 RIJEKA

U prošlom kolu Osijek je doživio teški poraz na otvaranju proljetnog dijela sezone. Dinamo je protutnjao Gradskim vrtom i puno negative nadvilo se nad momčad Zorana Zekića i nad njima je itekako visilo breme pobjede u današnjem susretu koji je počeo jako dobro za njegovu ekipu. Već u 6. minuti, Grezda se sjurio prema Slugi, a Župarić ga zaustavlja kao zadnji igrač i zaslužuje izravni crveni karton.

Nakon toga Osijek preko Grezde, Lope i Mioča ima čiste mat pozicije pred golom gostiju, ali ne uspjeva zabiti za rasterećeniji nastavak susreta. Prespora lopta u veznom redu i slabo otvaranje prema naprijed nisu bili dovoljni za razbijanje Rijeke koja još nije uspjela složiti kompaktnu momčad nakon što ih je u zimskoj pauzi napustio velik broj igrača, a novi još uvijek dolaze.

Već u 35. minuti Zekić je odlučio pojačati napadačku liniju pa je Bobanu pridružio Marića. Treba istaknuti i novu kemiju Zekića koji je na lijevu stranu stavio Šoršku koji vjerovatno nikad prije u životu nije odigrao na toj strani. Ipak, treba reći kako je Šorša svoju, posebice obrambenu, rolu odigrao zadovoljavajuće, dok se napadački patio s krivom nogom.

Početak drugog dijela susreta donio je odmah i vodstvo. Lopa se sjurio lijevom stranom, dodao u sredinu, a lopta odlazi skroz desno prema Grgiću koji ju uspjeva ugurati u gol. Ubrzo nakon toga, Boban bježi obrani Rijeke, a jedan igrač ga gura i sudac pokazuje na bijelu točku s koje je siguran Hajradinović. 

Nažalost, niti nakon toga se noge nisu opustile pa do kraja Osijek igra mlaku igru što Rijeka koristi pet minuta prije kraja i smanjuje iz svog prvog udarca prema golu. Na kraju je srećom po domaćine sve prošlo bez stresa u posljednjim minutama pa dolaze do vrijedne pobjede za držanje priključka s Rijekom i Hajdukom.

U sljedećem kolu Osijek je gost Lokomotivi koja će bit inovi veliki test  u proljetnom dijelu sezone. Nadajmo se kako će Zekić napokon pronaći formulu i kako će njegova momčad, za koju je na press konferenciji rekako kako će igrati kako on želi, a ne novinari i publika, i pokazati da su vrijedni samog vrha ljestvice. 

SiB.hr
Foto: Davor Javorović/Pixell

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari