jedinstvena edukacija

U Pučkom otvorenom učilištu Osijek započela prva edukacija Voditelj/ica poslovanja sportskih udruga

PR

Cilj je uz pomoć i suradnju s Učilištem formirati kompleksan, ali efikasan edukativni program koji će biti polazišna točka za sve nužne promjene u radu gradskih sportskih udruga

Danas je u prostorima Pučkog otvorenog učilišta Osijek započela jedinstvena i autorska edukacija Voditelj/ica poslovanja sportskih udruga namijenjena administrativnim i operativnim djelatnicama i djelatnicima sportskih udruga na području grada Osijeka. Osmišljena je i provodi se u suradnji Pučkog otvorenog učilišta Osijek i Zajednice osječkog sporta koja je uz podršku Grada Osijeka ujedno i osigurala sredstva za provođenje iste, dok je nositeljica i voditeljica predavanja Ivana Maltašić, dipl. oec.

Ciljevi ove edukacije su podizanje razine znanja osoba koje vode udruge, povećanje efikasnosti i smanjenje troškova i usmjeravanje polaznika ka samostalnom uzimanju poticaja kroz projekte u svrhu financiranja sportskih udruga. U trajanju od 26 sati, polaznici će proći niz modula poput pravne regulative u poslovanju sportskih udruga, organizacija i vođenje udruge, planiranje i upravljanje procesima, uredsko poslovanje, odnosi s medijima i organizacija događaja te sportski marketing i natječaji za udruge. Savladavanjem sadržaja, polaznicima edukacije će se omogućiti i olakšati da ispune zadane ciljeve te efikasnije, uspješnije i operativnije vode i koordiniraju radom udruga čiji su voditelj/ce ili zaposlenici / zaposlenice.

“Analizom postojećeg stanja te detektiranjem većine problema u radu udruga koje su članice Zajednice, zaključili smo da je nužno uložiti u edukaciju osoba koje su zadužene za vođenje ili upravljanje udrugama ili određenim procesima u udruzi. Cilj nam je uz pomoć i suradnju s Učilištem formirati kompleksan, ali efikasan edukativni program koji će biti polazišna točka za sve nužne promjene u radu naših članica, a koje će u konačnici pomoći istima da budu konkurentnije, operativnije te financijski stabilnije i samostalnije što donosi dobrobit svim dionicima uključenima u proces. ” – izjavio je Alen Nađsombat, predsjednik Zajednice osječkog sporta.

Voditeljica Ivana Maltašić, osoba s dugogodišnjim stažem u procesima vođenja u jednoj od najvećih sportskih udruga na ovom području Gimnastičkom društvu Žito – Osijek, dodala je: “Kroz ovu edukaciju i 6 modula cilj nam je prenijeti znanja iz nekoliko sfera vođenja sportske udruge danas. Kroz 6 modula dotaknut ćemo se najvažnijih dijelova Zakona o sportu te Zakona o sportskim udrugama, ali i tema vezanih uz financiranje rada udruga, upravljanja ljudskim potencijalima i promocije rada udruga u javnosti. Na samom kraju detaljnije ćemo raditi na pripremi natječajne dokumentacije za javne pozive što će vjerujem olakšati razumijevanje temeljnih pojmova vezanih uz ovaj oblik financiranja rada sportskih udruga”.

“Drago mi je što Učilište kao ustanova kojoj je Grad Osijek osnivač ima priliku i podršku realizirati ovakvu edukaciju. Moram naglasiti da je pri prvom predstavljanju koncepta nadležnim osobama u Gradu ista odmah prepoznata kao potrebna i važna za povećanje efikasnosti rada cijelog sportskog sustava. Uz odličnu koordinaciju sa Zajednicom te uz savjetovanje i podršku Upravnog odjela za društvene djelatnosti, vrlo precizno i smisleno oblikovanje programa voditeljice Maltašić, ponosan sam što smo danas u školske klupe stavili prvu generaciju polaznika uz nadu da će im naučeno uvelike pomoći da njihove udruge poluče još bolje kako sportske, tako i upravljačke rezultate. Vjerujem da će njihov primjer i ulaganje u obrazovanje, implementaciju procesa cjeloživotnog učenja, slijediti mnogi.” – zaključio je dr. sc. Marin Seleš, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Osijek. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari