Moderan objekt

Plenković i Beroš na svečanom otvorenju hitnog bolničkog prijema u KBC-u Osijek

Davor Javorović/PIXSELL

U prizemlju nalazi se objedinjeni hitni bolnički prijam s kompletnim sadržajem, dok se na prvom i drugom katu nalazi 21 ambulanta dnevne bolnice, jednodnevna kirurgija, hitna laboratorijska dijagnostika, dvije operacijske sale, sala za liječenje boli, opservacija i radiološka dijagnostika

Danas je u KBC-u Osijek svečano otvorena nova zgrada Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija, čija vrijednost iznosi 22,5 milijuna eura.

Novi objekt prostire se na 8500 četvornih metara. U prizemlju nalazi se objedinjeni hitni bolnički prijem s kompletnim sadržajem, dok se na prvom i drugom katu nalazi 21 ambulanta dnevne bolnice, jednodnevna kirurgija, hitna laboratorijska dijagnostika, dvije operacijske sale, sala za liječenje boli, opservacija i radiološka dijagnostika.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, ministar zdravstva Vili Beroš, zamjenik župana Mato Lukić, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić te ravnatelj KBC-a Osijek, doc. dr. sc. Željko Zubčić.

>> Pogledajte kako izgleda novi hitni prijem osječkog KBC

Premijer Plenković istaknuo je da je investicija od 22,5 milijuna eura samo dio ukupnih ulaganja od preko 66 milijuna eura u zdravstvo u Osječko-baranjskoj županiji tijekom njihova mandata. Također, najavio je uručenje pet ugovora vezanih uz smanjenje stakleničkih plinova u KBC Osijek i drugim zdravstvenim ustanovama.

Ministar zdravstva Beroš istaknuo je da će u njihovom mandatu u zdravstveni sustav biti uloženo preko 2,2 milijarde eura, što smatra velikim dostignućem. Dodao je da otvaranje nove zgrade doprinosi dostupnosti i kvaliteti zdravstvene zaštite. >> Nova osječka hitna počela s radom

Zamjenik župana Mato Lukić naglasio je važnost novog objekta za poboljšanje uvjeta rada i pružanje usluga pacijentima, ističući da će zadovoljiti europske i zakonske standarde.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Gradonačelnik Ivan Radić izrazio je zadovoljstvo što će novi objekt unaprijediti kvalitetu zdravstvene zaštite u regiji, a ravnatelj KBC-a Osijek Željko Zubčić naglasio je da će nova zgrada poboljšati kvalitetu zdravstvene zaštite ne samo za Osječko-baranjsku županiju, već i za cijelu istočnu regiju Hrvatske.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari