opasne čestice u zraku

Zbog opasnog dima otkazuju se manifestacije i nastava u školama: “Stanje je iznimno ozbiljno”

Čitatelji/PIXSELL

"Gori plastika, može biti dosta kancerogenih tvari u zraku, ali vjetar zasad nosi sve južno od Osijeka", rekao je Vulin

Zbog požara koji je noćas buknuo u pogonu tvrtke “Drava international” kod prigradskog naselja Brijest crni dim nadvio se nad okolicom Osijeka i širi se u smjeru juga. Trenutno, jer vjetar u sekundi može promijeniti smjer.

Gori nekoliko tisuća kvadrata prešane plastike i kako sada stvari stoji vatrogasci će se još dugo boriti dok stvari ne stave pod kontrolu.

Mato Lukić, načelnik Stožera civilne zaštite OBŽ rekao je kako je spriječena i veća katastrofa, jer su cijelu noć prebacivali boce s kisikom, zapaljive tekuće iz kruga tvrtke. Ali napominje i da je situacija i dalje vrlo ozbiljna.

Zbog požara se otkazuju i javne manifestacije u Osijeku. Tako su iz Udruge obitelji djece s autizmom Dar obavijestili da se otkazuju za danas najavljeni javni nastupi osoba s autizmom na osječkom Trgu Ante Starčevića.

Odvijanje nastave u školama u Gradu Osijeku nije odgođeno, dok nastavu neće imati škole u Antunovcu, Ivanovcu, Ernestinovu, Laslovu, Čepinu i Vuki jer vjetar nosi dim prema tim lokacijama. S druge strane, neki fakulteti u Osijeku poslali su obavijest studentima da danas neće biti nastave. >> Požar u Dravi International

“Stanje je iznimno ozbiljno, ovo je požar do sada nezapamćenih razmjera na području Osijeka. Požar je zahvatio i dio objekta. Požar još nije lokaliziran. Neka ljudi što manje borave na otvorenom, da ne prozračuju prostorije, da zatvore prostore. Nešto je lošija situacija u naseljima Antunovac i Ivanovac, ali rade se analize, zasad podaci nisu alarmantni. Gori plastika, može biti dosta kancerogenih tvari u zraku, ali vjetar zasad nosi sve južno od Osijeka. Za sada vjetar nosi dim prema jugu, dalje od Osijeka. Djeca mogu na nastavu u Osijeku, ali ne i u naseljima južno od Osijeka – Antunovac, Ivanovac, Čepin, Vuka, Ernestinovo i Laslovo”, poručio je Dragan Vulin , zamjenik osječkog gradonačelnika i šef Stožera Civilne zaštite Grada Osijeka.

Izvor: Ravnateljstvo civilne zaštite

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari