rasterećenje kružnog toka

Gradit će se nova cesta od Čepinske do Vinkovačke

Google Maps

Grad Osijek raspisao je postupan javne nabave za gradnju ove ceste

Kapitalni projekt gradnje podvožnjaka u ulici Leopolda Mandića ulazi u završnu fazu i asfaltni sloj već se nazire na većem dijelu prometnih površina. Važan je to projekt za grad Osijek čime će se omogućiti lakše prometovanje ovom iznimno opterećenom prometnicom ispresjecanom stalnim prolascima vlakova. 

“Ako uzmemo u obzir koliki su se prometni čepovi ovdje stvarali zbog broja vozila i vlaka koji je prolazio, to je dnevno stvaralo zastoj od 2,5 sata. Dakle, znamo koliko je bitno da se riješi taj podvožnjak. Ukratko, podvožnjak rješava najveći prometni čep u Gradu Osijeku, ispunjava san generacija i generacija Osječana i ujedno mijenja vizuru ulaska u Osijek i ja bih rekao da će biti najljepši ulaz u Grad Osijeka, a Osječane će koštati ukupno nula kuna”, rekao je ranije gradonačelnik Ivan Radić.

U sklopu tog projekta zamišljen je i početak prometnice za čiju je gradnju Grad Osijek ovih dana raspisao postupak javne nabave. Tako će odmah nakon završetka radova na podvožnjaku krenuti radovi i na novom spoju dvaju važnih ulica u gradu, Vinkovačke i ulice Leopolda Mandića (tzv. “Čepinske”). Projekt je to vrijedan 700 tisuća eura, a gradit će se cesta širine sedam metara uz nogostup s jedne strane i dvosmjernom biciklističkom stazom širine dva metra.

Također, planirano je i 22 parkirna mjesta, a planira se i sva ostala komunalna infrastruktura poput kanalizacije, oborinske odvodnje i javne rasvjete te hortikulturnog uređenja.

Sama ulica prolaziti će iza trgovačkog centra Interspar preko danas derutne površine uz željezničku prugu pa sve do ulice Bartola Kašića, odnosno Vinkovačke ulice, a očekuje se kako će rasteretiti kretanje kroz sami kružni tok Đakovština.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari