U sklopu novog projekta Osječka pivovara dogovorila je suradnju s tvrtkom Đuro Đaković u vrijednosti 150.000 eura - riječ je o nastavku investicijskog ciklusa kojim pivovara želi finalizirati proces samoodrživog poslovanja
Ulaganje Osječke pivovare vrijedno više od milijun eura u završnoj je fazi, a nova investiranja kojima tvrtka želi postići samoodrživost već su najavljena. Nadolazeće investicije od više od 2,5 milijuna eura značajno će utjecati na daljnji rast i razvoj na tržištu, a prve rezultate pivovara bi trebala vidjeti kroz tri mjeseca – čim započne rad postrojenja za proizvodnju pare na kojem rade s dobavljačem–izvođačem, tvrtkom Đuro Đaković.
Rekonstrukcija automatizacije vrionog podruma i filtracije omogućit će sigurniji i bolji nadzor nad procesom fermentacije i filtracije, dok će izgradnja postrojenja za proizvodnju pare pomoći pri regulaciji visokih cijena proizvodnje pića te otpornosti pivovare na vanjske čimbenike na tržištu.
Osim struje i plina, ono što je manje poznato široj javnosti jest poskupljenje ključne sirovine Osječke pivovare – tehnološke pare koja je u zadnjih osam mjeseci porasla za 530% posto. Cijene ostalih sirovina gotovo su 200% veće.
“Znali smo da će doći do rasta cijene proizvodnje, on je bio neminovan, i bili smo sigurni da je samoodrživost nešto čemu se trebamo okrenuti. Kroz sredstva EU-a povukli smo novac za razne investicije, a sklopili smo i suradnju s još jednom slavonskom tvrtkom – Đuro Đaković. Rezultati ove suradnje značajno će unaprijediti i olakšati rad cijele pivovare “, rekao je Tomislav Blagojević, voditelj proizvodnje iz Osječke pivovare.
Zbog radova na rekonstrukciji pogona, na tržištu je došlo je do privremene nestašice Osječko 1664 Radler crni i Osječko 1664 crno čija dostupnost na policama se očekuje krajem svibnja. Osječka pivovara ima beskompromisan stav prema kvaliteti svojih proizvoda i vjeruju da će kroz investicijske cikluse postati još konkurentniji na tržištu te da njihova proizvodnja više neće ovisiti o vanjskim čimbenicima, a samim time kasniti ni dana. “O situaciji na tržištu više ne trebamo ni pričati jer je svima jasna. Važno je ostati fokusiran na poslovanje i nastaviti pružati beskompromisnu kvalitetu proizvoda svim našim korisnicima. Plan nam je otvoriti postrojenje za proizvodnju pare i time smanjiti trošak same proizvodnje, ali za to će nam trebati još neko vrijeme. Vrijedan tim ljudi svakodnevno radi na ostvarenju ovog cilja i drago nam je da smo na dobrom putu”, rekao je Ivan Komak, direktor iz Osječke pivovare.