sanacije se nastavljaju

HEP Toplinarstvo: Sanacije se odužile zbog lošeg vremena, a zamjena vrelovoda se nastavlja

SiB.hr

HEP Toplinarstvo navodi kako će se sve površine vratiti u prvobitno stanje

HEP Toplinarstvo u Osijeku provodi veliki projekt zamjene vrelovoda, a isto kod dijela građana izaziva i nezadovoljstvo zbog načina i dinamike izvođenja radova čija je prva faza sanacija trebala završiti još u ožujku.

U sklopu provođenja projekta “Zamjena spojnog vrelovoda od TE-TO Osijek do toplane Pogona Osijek” predviđena je sanacija dionica na kojima su se provodili radovi, uređenje svih zelenih površina (sadnja trave) i vraćanje okoliša u prvobitno stanje.

Radovi na sanaciji dionica koje su rekonstruirane u 2022. godini su u tijeku, a predviđeni rok završetka sanacije se odužio zbog nepovoljnih vremenskih prilika. Usporedno sa sanacijom prethodno odrađenih dionica, započeti su i radovi na zamjeni preostalih dionica vrelovoda planiranih za 2023. godinu.

>> HEP Toplinarstvo: “Uklonit ćemo bankine postavljene na biciklističkim stazama”

“Zemlju su odvezli, šutu ostavili, niti travnjaka, niti tulipana…Samo osakaćena stabla nijemo svjedoče o tome kako balkanski majstori mogu otuđiti čak i tlo pod nogama, i sve to ispred zgrade carine…”, stoji u jednom od Facebook komentara u grupi Patuljasta rapsodija.

Tragom toga, potražili smo komentar odgovornih.

“U sklopu provođenja projekta “Zamjena spojnog vrelovoda od TE-TO Osijek do toplane Pogona Osijek” predviđena je sanacija dionica na kojima su se provodili radovi, uređenje svih zelenih površina (sadnja trave) i vraćanje okoliša u prvobitno stanje.

Radovi na sanaciji dionica koje su rekonstruirane u 2022. godini su u tijeku, a predviđeni rok završetka sanacije se odužio zbog nepovoljnih vremenskih prilika. Usporedno sa sanacijom prethodno odrađenih dionica, započeti su i radovi na zamjeni preostalih dionica vrelovoda planiranih za 2023. godinu”, stoji u odgovoru koji potpisuje mr.sc. Tomislav Brnadić, dipl.ing.stroj., direktor HEP Toplinarstva.

Građani su se pak upitali i kako je moguće na ovakav način obaviti radove, a nadležne službe za isto izdati uporabnu dozvolu. U Toplinarstvu pak negiraju dio navoda.

“Obzirom da se u objavi na društvenim mrežama navodi da je izdana uporabna dozvola, ovim putem napominjemo da za predmetni projekt nije ishođena uporabna dozvola, jer je predviđeno izvođenje radova kroz dvije godine tj. do kraja listopada 2023”, dodaju u Toplinarstvu.

Ujedno, zahvalili su svim građanima grada Osijeka na strpljenju i razumijevanju za vrijeme provođenja radova na vrelovodnoj mreži, koji su od javnog interesa te će osigurati povećanje energetske učinkovitosti toplinskog sustava, nastavak pouzdane opskrbe krajnjih kupaca toplinskom energijom i smanjenje emisija štetnih tvari u okoliš.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari