potpuna rekonstrukcija

Na Sjenjaku nove staze uz moderno dječje igralište

Ivica Benić/SiB.hr

Na novoj podlozi iscrtat će se društvene igre za djecu. Uz to, postavit će se i novih 18 klupa , kao i posude za otpad

Među zgradama u osječkom naselju Sjenjak, gradska tvrtka Unikom proteklih dana užurbano radi na brojnim radovima.

Tako se na mjestu dotrajaloga dječjeg igrališta planira postaviti novo, moderno, dječje igralište s tzv. antistres podlogom koje će biti posebno prilagođeno različitim dobnim skupinama. Postavit će se, naime,  posebna igrala za djecu do 3 godine starosti , te igrala za djecu stariju od 3 godine.

“Na novoj  podlozi iscrtat će se društvene igre za djecu. Uz to, postavit će se i novih 18 klupa , kao i posude za otpad. Također će se ovom obnovom igralište proširiti za 500 m² i zaštititi umjetnim travnatim tepihom. Procijenjena vrijednosti svih ovih radova je oko 80 tisuća eura”, rekao je gradonačelnik Osijeka, Ivan Radić.

FOTO: Ivica Benić/SiB.hr

Koncem prošle godine Grad Osijek je u u cijelosti obnovio i košarkaško igralište na Sjenjaku u što su uložili oko 27 tisuća eura. Napravljena je nova podloga, nasipan kamen, postavljeni rubnjaci i  igralište asfaltirano. Također, iscrtane su linije, postavljena je nova konstrukcija za koševe s novim tablama, odnosno koševima.

FOTO: Ivica Benić/SiB.hr

“Uz centralno igralište nalaze se još dva terena koja su također uređena. Prvi je prenamijenjen za nogotenis na kojem su iscrtane linije te je postavljena mreža.  Na drugom igralištu, koje je košarkaško, također su iscrtane linije i obnovljeni su koševi.

Na Šetalištu Joze Petovića, koje mnogi zovu Promenada na Sjenjaku, u sadnice i urbanu opremu uloženo je prošle godine oko 30 tisuća eura. I ovim radovima na Sjenjaku želimo pokazati da vodimo računa o ravnomjernom razvoju svih svojih gradskih četvrti i mjesnih odbora.”, dodao je Radić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari