Ove radionice su zasigurno i jako dobra promocija strukovnih zanimanja za koja obrazuju učenike u Ugostiteljsko-turističkoj školi
U Regionalnom centru kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička
škola Osijek, Matije Gupca 61, u okviru projekta RCK VirtuOS
održava se dvodnevna aktivnost pod nazivom kuharske radionice
“Za zdravo srce” – “Valentinovo s Davidom
Skokom”.
Tema radionice je priprema i prezentacija gastronomski
zanemarenih ribljih vrsta s ciljem održive konzumacije jadranske
ribe. Upoznavanje polaznika s realnim ulovom jadranskih ribara
kroz pripremu kreativnih jela.
“Moram vam reći da je ovo jedna od bolje opremljenih škola za
ugostiteljstvo i hotelijerstvo i stvarno mi je velika čast biti
ovdje. Kroz moj način kuhanja i prezentiranja želim na neki način
predstaviti tradicionalnu kuhinju moga kraja, pripremljenu i
prezentiranu na moderniji način što ne znači da se udaljavamo od
tradicije, dapače vrednujemo tradiciju kroz namirnice i okuse i
igramo se u prezentaciji s modernijim tehnikama kuhanja što je
vrlo važno za prepoznatljivost naše gastronomije u svijetu. S
obzirom kako slavimo Valentinovo znamo koliko je naše srce i naša
ljubav životno bitna. Naše srce štitimo zdravom prehranom
pogotovo ako unosimo veće količine ribe, a kroz tehnike kuhanja
čuvamo hranjive vrijednosti tako da bi bile dobre za naše srce
jer zapravo voleći sebe volimo druge”, istaknuo je David
Skoko.
Ova radionica bila je namijenjena učenicima kao dobra priprema za
nadolazeća natjecanja.
“Nastavljamo sa našim aktivnostima pripreme učenika za natjecanja
a kako imamo čast učiti od poznatog chefa Davida Skoke, ove
radionice su zasigurno i jako dobra promocija strukovnih
zanimanja za koja obrazujemo. Danas je naglasak na namirnicama i
istarskoj autohtonoj kuhinji. To će zasigurno koristiti učenicima
na natjecanjima ali i u poslu bude li netko od njih radio u tom
kraju. S radionicama nastavljamo i sutra kada će chef David
Skoko održati radionicu sa nastavnicima i mentorima kod
poslodavaca.”, rekao je Andrej Kristek,
ravnatelj Ugostiteljsko – turističke škole Osijek.
Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola
Osijek u okviru ESF projekta RCK VirtuOS kao i kampanje promocije
strukovnih zanimanja #BudiVirtuOS preuzela je ulogu promicatelja
strukovnog obrazovanja, inicijatora upisa zanimanja u sektoru
turizma i ugostiteljstva, predvodnika i donositelja promjena opće
percepcije u svrhu podizanja i promocije kvalitete
ugostiteljsko-turističkih usluga te cjelokupnog sustava
obrazovanja u redovnoj i praktičnoj nastavi s ciljem kreiranja
kompetentnog kadra, spremnog za tržište rada, te rasta kvalitete
usluga i podizanja radnih uvjeta u okruženjima budućih
poslodavaca.