"Za zdravo srce”

Chef David Skoko na Valentinovo kuhao u Osijeku

PR

Ove radionice su zasigurno i jako dobra promocija strukovnih zanimanja za koja obrazuju učenike u Ugostiteljsko-turističkoj školi

U Regionalnom centru kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička
škola Osijek, Matije Gupca 61, u okviru projekta RCK VirtuOS
održava se dvodnevna aktivnost pod nazivom kuharske radionice
“Za zdravo srce” –  “Valentinovo s Davidom
Skokom”
.

Tema radionice je priprema i prezentacija gastronomski
zanemarenih ribljih vrsta s ciljem održive konzumacije jadranske
ribe. Upoznavanje polaznika s realnim ulovom jadranskih ribara
kroz pripremu kreativnih jela.

“Moram vam reći da je ovo jedna od bolje opremljenih škola za
ugostiteljstvo i hotelijerstvo i stvarno mi je velika čast biti
ovdje. Kroz moj način kuhanja i prezentiranja želim na neki način
predstaviti tradicionalnu kuhinju moga kraja, pripremljenu i
prezentiranu na moderniji način što ne znači da se udaljavamo od
tradicije, dapače vrednujemo tradiciju kroz namirnice i okuse i
igramo se u prezentaciji s modernijim tehnikama kuhanja što je
vrlo važno za prepoznatljivost naše gastronomije u svijetu. S
obzirom kako slavimo Valentinovo znamo koliko je naše srce i naša
ljubav životno bitna. Naše srce štitimo zdravom prehranom
pogotovo ako unosimo veće količine ribe, a kroz tehnike kuhanja
čuvamo hranjive vrijednosti tako da bi bile dobre za naše srce
jer zapravo voleći sebe volimo druge”, istaknuo je David
Skoko
.

Ova radionica bila je namijenjena učenicima kao dobra priprema za
nadolazeća natjecanja.

“Nastavljamo sa našim aktivnostima pripreme učenika za natjecanja
a kako imamo čast učiti od poznatog chefa Davida Skoke, ove
radionice su zasigurno i jako dobra promocija strukovnih
zanimanja za koja obrazujemo. Danas je naglasak na namirnicama i
istarskoj autohtonoj kuhinji. To će zasigurno koristiti učenicima
na natjecanjima ali i u poslu bude li netko od njih radio u tom
kraju.  S radionicama nastavljamo i sutra kada će chef David
Skoko održati radionicu sa nastavnicima i mentorima kod
poslodavaca.”, rekao je Andrej Kristek,
ravnatelj Ugostiteljsko – turističke škole Osijek. 

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola
Osijek u okviru ESF projekta RCK VirtuOS kao i kampanje promocije
strukovnih zanimanja #BudiVirtuOS preuzela je ulogu promicatelja
strukovnog obrazovanja, inicijatora upisa zanimanja u sektoru
turizma i ugostiteljstva, predvodnika i donositelja promjena opće
percepcije u svrhu podizanja i promocije kvalitete
ugostiteljsko-turističkih usluga te cjelokupnog sustava
obrazovanja u redovnoj i praktičnoj nastavi s ciljem kreiranja
kompetentnog kadra, spremnog za tržište rada, te rasta kvalitete
usluga i podizanja radnih uvjeta u okruženjima budućih
poslodavaca.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari