blagdanske gužve

Kod Portanove ponovo gužve, zagušene prilazne ceste, čeka se policija

Ilustracija/SiB.hr

Posljednji su dani za nabavku pred blagdane, a gužve su i ove godine velike

Broj posjetitelja tijekom blagdana u trgovačkim centrima višestruko je veći negoli je to uobičajeno. Iznimka nije ni i inače najposjećeniji centar u regiji Portanova. Sve to izaziva i probleme u prometu koji su ove godine i dodatno izraženi s obzirom na radove na brojnim prometnicama u gradu.

Očekivano, najveće gužve stvaraju se između 14 i 17 sati, a u tom razdoblju dio posjetitelja ne može izaći sa parkinga i iz garaže centra.

Građani, kojima je u ovo vrijeme svaka minuta važna, očekivano postaju nervozni čekajući i po sat vremena ne bi li se probili do prometnica. 

Prema onome što smo saznali od djelatnika Portanove, problem ne nastaje kod njih na parkingu već na križanju prilazne ceste i obilaznice te na obližnjem kružnom toku, odnosno cestama van Portanove koji se “zaštopaju” i jednostavno nema protoka ili je strašno usporen. Kritične točke zaokružene su i na priloženoj fotografiji.

Iako je Portanova osigurala dodatno osoblje na svom prostoru, nad ovim cestama nemaju ingerenciju u smislu bilo kakvog reguliranja prometa. Ranijih godina, policija je izlazila ne teren i regulirala promet dok ove godine to nije slučaj.

Nisu ovo prvi blagdani u Portanovi, ni prve gužve, ali ove godine svakako izbjegavajte ove prometnice u najfrekventnijem dijelu dana ako nije nužno i ne idete u sami centar.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari