velika donacija pedijatriji

EFOS svečano uručio dva EKG uređaja i monitora vitalnih funkcija Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek

PR

EFOS je organizirao humanitarnu akciju u kojoj je prikupio vrijedna sredstva

U Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek održana je svečana primopredaja EKG uređaja i monitora vitalnih funkcija, koje je Ekonomski fakultet u Osijeku nabavio sredstvima prikupljenim na humanitarnoj akciji “Snagom srca EFOS-a”.

Navedena akcija održana je krajem svibnja ove godine povodom 61. obljetnice djelovanja Fakulteta, a u njoj su sudjelovali predstavnici lokalne akademske i poslovne zajednice te brojni drugi građani koji su zajedničkim snagama prikupili čak 153.709,62 kn. Izv. prof. dr. sc. Domagoju Drenjačeviću, dr. med., zamjeniku ravnatelja KBC-a Osijek, ove je vrijedne uređaje koji će biti od iznimnog značaja za osječku pedijatriju, osobno uručio dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, prof. dr. sc. Boris Crnković.

“U ime Klinike za pedijatriju zahvaljujem Ekonomskom fakultetu u Osijeku na ovoj važnoj donaciji, koja će biti od iznimne pomoći za poboljšanje zdravstvene usluge za naše najmlađe s područja cijele Slavonije i Baranje. Donirani uređaji potrebni su nam za snimanje srčanog ritma naših pacijenata od najmlađe do najstarije dobi, a posebno će nam biti korisni zbog činjenice da su pokretni i njima možemo snimiti naše najmlađe pacijente na neonatologiji, odnosno u inkubatorima”, istaknula je Sanja Dorner, dr. med., liječnica u Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek.

Podsjetimo, u sklopu akcije “Snagom srca EFOS-a” organizirani su humanitarni simfo-rock koncert i utrka od 6,1 km, kojima je zaključno prikupljeno 153.709,62 kn, od čega su kupljena dva EKG uređaja različitih tipova i dva monitora vitalnih funkcija u ukupnoj vrijednosti od 145.254,00 kn. Kupljeni uređaji predani su Klinici za pedijatriju, Kliničkog bolničkog centra Osijek, a ostatak sredstava će biti prenamijenjen za sljedeću humanitarnu aktivnost. Humanitarna akcija “Snagom srca EFOS-a” okupila je brojne profesore, studente i alumne EFOS-a te ugledne gospodarstvenike Osijeka i regije, kao i sve Osječanke i Osječane velikog srca, čime je grad još jednom potvrdio svoj renome sredine toplih i nesebičnih ljudi koje povezuje zajedništvo i volja za sve oblike pomoći i podrške svojoj zajednici.  

“Ovom akcijom smo okrunili 61 godinu rada našeg Fakulteta, koji od samih početaka teži biti dijelom zajednice te kontinuirano doprinosi općem društveno-gospodarskom razvoju Slavonije i Baranje. Stoga svojim studentima, osim kvalitetnog obrazovanja, također želimo prenijeti vrijednosti brige i aktivnog djelovanja u lokalnoj zajednici, prvenstveno jer je naša temeljna uloga oblikovanje generacija koje će raditi za najviše ideale, počevši od rada za opće dobro i bolju budućnost naraštaja koji ostaju iza nas. Još jednom iskreno hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli uspješnoj provedbi ove humanitarne akcije koja će se, ne sumnjamo, značajno odraziti na kvalitetu medicinske skrbi za naše najmlađe”, poručio je dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, prof. dr. sc. Boris Crnković. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari