Radionice su bile organizirane prema konceptu "učenici-učenicima"
Završeni su “Dani otvorenih vrata” Regionalnog
centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke
škole na kojima je kroz 10 termina od 29.
travnja do 23. svibnja 2022. godine sudjelovalo više od
200 učenika iz 25 osnovnih škola s područja Osječko-baranjske
županije.
U prvom dijelu su učenicima, nastavnicima i
roditeljima stručna službe i strukovni nastavnici predstavili
školu, obrazovne programe i zanimanja za koje RCK
Ugostiteljsko-turistička škola obrazuje.
Drugi dio posjeta bile su radionice pripreme
hrane i usvajanje zdravih navika, koje su organizirane u suradnji
s Upravnim odjelom za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske
županije u okviru projekta “Školski obrok za sve” kojim
Županija svim osnovnoškolcima omogućava besplatne školske obroke
prema principima pravilne prehrane.
Radionice su bile organizirane prema konceptu
“učenici-učenicima”, gdje su upravo učenici iz
RCK UTŠO proveli svoje mlađe buduće kolege kroz strukovne
praktikume gdje su se okušali u spravljanju zdravih obroka i
bezalkoholnih barskih mješavina, kao i zajedno ponovili važnost
domaćih namirnica i zdrave prehrane.
Osnovnoškolci su dodatno saznali sve o izvannastavnim i
projektnim aktivnostima, te kako se odvija praktična nastava u
ugostiteljskim objektima tijekom školske godine, a kako na moru
tijekom ljetne sezone.
Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola
Osijek u okviru ESF projekta RCK VirtuOS kao i kampanje promocije
strukovnih zanimanja #BudiVirtuOS preuzela je
ulogu promicatelja strukovnog obrazovanja, inicijatora upisa
zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva, predvodnika i
donositelja promjena opće percepcije u svrhu podizanja i
promocije kvalitete ugostiteljsko-turističkih usluga te
cjelokupnog sustava obrazovanja u redovnoj i praktičnoj nastavi s
ciljem kreiranja kompetentnog kadra, spremnog za tržište rada, te
rasta kvalitete usluga i podizanja radnih uvjeta u okruženjima
budućih poslodavaca.