Radionica je održana u novom suvremenom praktikumu RCK Ugostiteljsko-turističke škole
U Regionalnom centru kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička
škola Osijek, Matije Gupca 61, Osijek u ponedjeljak 24. siječnja
2022. godine održana je radionica “MEDITERRANEAN CULINARY
ARTS ROAD SHOW”.
Riječ je o zanimljivom praktičnom predavanju za ugostitelje,
kuhare, F&B menadžere i nastavnike u organizaciji Udruge
“Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija”.
Naprednim kulinarskim tehnikama, metodama i konceptima uz
demonstraciju predstavljena su vrhunska a la carte predjela i
deserti s modernim dekoracijama, kao i atraktivna jela od ribe, a
sve uz poštivanje zero waste koncepta; optimalnog iskorištavanja
namirnica i smanjenja troškova.
Radionica je održana u novom suvremenom praktikumu RCK
Ugostiteljsko-turističke škole, koji je ugostio i 25
sudionika – ugostitelja, kuhara te zaposlenika u F&B sektoru,
koji žele ojačati kompetencije, proširiti znanja, upotpuniti
ponudu, odnosno nadograditi iskustva suvremenim mediteranskim
recepturama i tehnikama oslonjenima na tradiciju.
Spomenuta ekskluzivna putujuća radionica dio je projekta
“Kompetencije za izvrsnost u ugostiteljstvu”, koja je nakon
Svetog Martina na Muri i Zagreba organizirana u Osijeku.
“Radionica nije slučajno održana u Osijeku budući da su uvjeti u
Ugostiteljsko-turističkoj školi odlični, kao i partnerski odnosi
sa školom”, kaže predsjednik Udruge Željko Neven
Bremec.
“Radionica je vođena idejom potpunog iskorištavanja svih
namirnica, u ovom slučaju ribe i povrća. Radionice je prepoznalo
Ministarstvo turizma koje želi proširiti znanja izvan Dalmacije
po cijeloj Hrvatskoj”, dodaje chef Bremec.
Ravnatelj Ugostiteljsko-turističke škole Andrej
Kristek zadovoljan je održavanjem takvih radionica jer
će obogatiti i znanja i iskustva profesionalaca, ali i učenika i
nastavnika. Cilj je promocija zanimanja, kuharstva i struke i
upravo je želja da se to događa u novom praktikumu te da ovaj
Regionalni centar kompetentnosti postane središte okupljanja
škola i poslodavaca kako bi podijelili i širili znanja, a s tim i
povećali kvalitetu.