u zdravom tijelu zdrav duh

U Osijeku otvoren Centar za rehabilitaciju i kondicijsku pripremu Risorius Therapy

PR

Kroz program Funkcionalnog Bodybuildinga, uravnoteženo progresivnog oblika treninga koji se može koristiti za povećanje snage i jakosti, funkcionalnih sposobnosti, ispravljanje mišićnog disbalansa, poboljšanje kvalitete pokreta i kao pomoć u stjecanju udobnosti i samopouzdanja u raznim položajima, u Centru daju prednost kvaliteti pokreta u odnosu na intenzitet

Vjerujemo da ste i sami primijetili da je u našem gradu sve više novih kafića i novih teretana. Svatko od nas ima svoje provjereno mjesto za kavu na pauzi, ali kad tražimo mjesto gdje bismo svoje tijelo malo doveli u red gubimo se u količini. Međutim nedaleko od dvorane Zrinjevac (Ulica Andrije Kačića Miošića 9) s radom je započeo zanimljivi dvojac dva mlada entuzijasta u njihovom Centru za rehabilitaciju i kondicijsku pripremu Risorius Therapy.

Već sam naziv Centra vas poziva na osmijeh, a na isti naletite odmah po ulasku u prostor koji odiše suvremenim pristupom svakom sportašu i onome tko se takvim smatra. Svjesni užurbanog života kojeg živimo i konstantnog “klikanja” njih dvojica žele donijeti zdravlje ljudima s kojima rade.

Primamljiva pozitivna energija dolazi od Josipa Čuture, prvostupnika kineziologije koji je tijekom svoje sportske karijere prošao nogomet, plivanje, kickboxing da bi se na kraju potpunosti posvetio Crossfitu i funkcionalnim treninzima. Kroz studij na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu je stjecao formalno obrazovanje, završio je i mnogobrojne edukacije zbog čega je sada ovlašten podučavati sportaše radu na veslačkom simulatoru (ergometru), gimnastici, weightliftingu, kao što je u mogućnosti i dijagnosticirati najčešće lokomotorne nedostatke na pojedincu.

Nakon njegovih treninga možete se opustiti u rukama Antonija Anića, iskusnog sportskog terapeuta sa preko 7 godina rada u zdravstvenoj, wellness i fitness industriji, vještog u prevenciji ozljeda, terapijskoj masaži, sportskim ozljedama i fizikalnoj terapiji. Antonio je diplomu iz fizioterapije stekao u Vukovaru na Fakultetu primijenjenih znanosti Lavoslava Ružička, nakon čega se nastavio samostalno educirati zbog čega sada posjeduje i nekoliko certifikata spinalne osteopatske manipulacije, tehnika Ergon Iastm za mobilizaciju mekih tkiva, Barbell rehab education – terapijske procedure u treningu sa šipkom i mnoge druge.
Kroz program Funkcionalnog Bodybuildinga, uravnoteženo progresivnog oblika treninga koji se može koristiti za povećanje snage i jakosti, funkcionalnih sposobnosti, ispravljanje mišićnog disbalansa, poboljšanje kvalitete pokreta i kao pomoć u stjecanju udobnosti i samopouzdanja u raznim položajima, ovi dečki daju prednost kvaliteti pokreta u odnosu na intenzitet. Oni će vas pustiti da dižete velike kilaže samo nakon što prođete dug put od početnih vježbica koje svi smatramo jako laganim, a znamo da nisu. Na tom putu će vam ispravljati svaki krivi pokret vašeg tijela kojeg sami niste svjesni, a zbog kojih su oni i ušli u ovaj posao.
Primjenom provjerene metode treninga dovest će vas do boljeg kretanja, lijepog i zdravog izgleda te ravnoteže tjelesne asimetrije. Ako vam je cilj mišićna masa i definicija, ovaj program treninga je idealan i garantira uspjeh jer ne samo da će poboljšati izgled vašeg tijela, već će vam pomoći da se ne ozlijedite, da izgradite stabilnost i kontrolu u pokretu, da imate energije za svoj posao, obitelj i prijatelje, kao i za daljnje “klikanje”.

Funkcionalni bodybuilding uz Josipa i Antonija gradi vas iz tjedna u tjedan, povezujući vas s osjećajem napretka zbog kojeg se poslije ovakvog treninga osjećate zabavno i korisno, a naposljetku i sposobno samostalno se brinuti o svom pokretu.

Na zidovima ovog ugodnog prostora osim svih njihovih diploma, uvjerenja i priznanja koja potvrđuju kvalitetu rada koju njih dvojica pružaju, dočekat će vas i njihova karikatura zbog čega ćete, napunjeni endorfinima i relaksirani, u dan ponijeti svoj rašireni risorius iz Risoriusa.

Više informacija na Risourius Therapy Facebook stranicama.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari