spasimo drvored lipa

Građanska akcija uz gradilište Centra za posjetitelje: ”Stop nasilju nad drvećem!”

Dubravka Petrić/PIXSELL

Riječ je o akciji građanske inicijative Patuljasta rapsodija kojim žele spriječiti devastaciju drvoreda u toj ulici na području od križanja s Trpimirovom do Četverolista

Na drvoredu stabala u Ulici Cara Hadrijana u Osijeku osvanuli su plakati na kojima piše: “Stop nasilju nad drvećem! Stabla su pluća grada, a grad je naš! Stablo koje spasimo, spasit će nas! Stop betonizaciji zelenih površina! S.O.S. za zelene ulice! Ako želiš promjene – budi promjena…”.

FOTO: Pixsell

Riječ je o akciji građanske inicijative Patuljasta rapsodija kojim žele spriječiti devastaciju drvoreda u toj ulici na području od križanja s Trpimirovom do Četverolista – područje uz koje se gradi novi “Centar za posjetitelje Tvrđa” i garaža za 345 automobila.

>> Austro-ugarska konjušnica postaje centar za posjetitelje, a remiza garaža za 345 automobila

Građevinski radovi za budući parking centra došli su tik do jednog od ljepših gradskih drvoreda lipa, a neka drveća na području gradilišta već su i stradala.

Kako saznajemo, za utorak je dogovoren sastanak predstavnika građevinske inicijative i Upravnog odjela za EU projekte Grada Osijeka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari