postavljene cdc klopke

Sezona komaraca polako dolazi, prvo uzorkovanja pokazala kako ih nema

Dana 29. 4. 2021. proveden je monitoring odraslih komaraca na području Grada Osijeka. Uzorkovalo se metodom CDC-klopki uz suhi led kao atraktant tijekom 12-satnog razdoblja na ukupno 6 postaja

CDC-klopke postavljene su 29. travnja u večernjim satima te su pokupljene idući dan u jutro. Uzorkovanjem metodom CDC-klopki uz suhi led kao atraktant obuhvaćena su područja Đavolje grede, Halaševa, Pampasa, Juga 2, Tvrđavice te Vikend naselja Karašica.

“Na navedenim postajama nije utvrđena povećana brojnost jedinki komaraca. Dana 26. travnja 2021. proveden je monitoring ličinki komaraca na području Grada Osijeka na 19 postaja. Devet postaja bilo je suho, na 10 postaja bila je prisutna voda, na navedenim postajama nije utvrđen povećan broj ličinki komaraca”, javili su iz Grada Osijeka.

Prema dostupni podacima, vodostaj rijeke Drave je u porastu (-52 cm, 30.4.2021. u 7,00 sati, izvor: Hrvatske vode). Vodostaj rijeke Dunav stagnira (71 cm, 30.4.2021. u 7,00 sati, izvor: Hrvatske vode), a prema dostupnim projekcijama vodostaj rijeka Drave i Dunava će rasti pa se s monitoringom nastavlja dalje te će se Preporuke za provedbu dezinsekcije komaraca izdavati po potrebi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari